Merhaba okulda bir akıllı tahtada Pardus 19 4K imaj hazırlayıp attım ama hata veriyor formatlayamiyrm diğer tajtalarda sorunsuz çalışırken bu tahtada resimdeki hatayı veriyor ne yapmali
Harddisk arızalı gibi duruyor, teknik destek gerekli.
Merhaba Sibel hocam,
Verdiğiniz resimdeki RUFUS resminde, Pardus’un tahta sürümü değil, bilgisayar sürümü ve 17 sürüm diyor. Sanırım bunun farkındasınızdır, örnek resimdir diye buna yorum yazmayacağım, ETAP sürüm kurmalısınız.
I/O error, sistemin bilgisayarınızda Harddisk veya SSD her ne takılıysa onunla iletişim kuramadığını haber veriyor. Bu, genellikle ömrünü tamamlayıp bozulmuş HDD/SSD’lerde ortaya çıkar. Şu anda sizin yapabileceğiniz birşey yok. Yetkili servis çağırmanız gerekiyor.
Geçen yıl da buna benzer şikayetlerle gelmiştiniz ve sorun yine aynıydı. Ayrıca başka öğretmenlerimizden de son zamanlarda aynı arıza bilgileri alıyoruz. Bu da tahtanın sökülüp yeni HDD veya SSD takılması gerektiği anlamına geliyor.
Özetle: Harddiskiniz ya da SSD’niz bozulmuş. Yenisi takılacak.
Eğer yanılıyorsam, başka bir sorun da olabilir. Yanılma payımı da bırakayım.
Hocam o örnek ben onu değil etap 19 4K kurdum
Evet geçen yılda böyle bir sorunla karşılaşmıştım farklı imajlar denedim bolu imajıni da 19 4K yi da denedim olmadı belki birşeyleri yanlış yapıyorum dur diye danışmak istedim arıza kaydı oluşturdum ama gelip almaları geri getirmeleri cok uzun sürüyor
gözünü seveyim tepeşirin . Aslında üretim esnasında hazır kurulu gelse bu tahtalar . arge ekibi özel tasarlasa televizyona gömülü imaj ile kurulum . sadece güncellemek kalır geriye . Arge lazım .
Etap 23 deneyin birde. Donanımsal hata varsa yapacak birşey yok Hocam