Merhaba kıymetli yazılımcı arkadaşlar,
Pardus 23 te imc bluetooth la mausa bağlanıyorum. Uçbirimden de bir sürü ayar yapmama rağmen 5 dk güzel güzel bağlanıyor. Sonra kopuyor. Fedora 43 KDE kurdum geçenlerde. Bluetoth mausa öyle bağlanıyor ki, sanki mıknatıs gibi yapışıyor. 1 hafta kullandım hiç kopmadı. Sonra tv yi hdmi den tanıyamadı ve birkaç tanımadığı şey daha olunca fedorayı kaldırdım. Fedoranın hangi sürücüyü kullandığını,kernel ve dkms sürümünü bilmiyorum. Ama keşke pardusa uyarlanabilseydi. Sürücü driverını ALİEN le deb paketine çevirsem, dkms ve kerneli de yükseltmem gerekir miydi ? Bu arada fedoradaki sürücüyü de bir türlü bulamadım.
Sanırım sorun bluez-hcidump adlı paketi kurmakla ilgili. Fedoranın sitesinde bluetooth kurulumuna baktım. İlk bu paketi kurmakla başlıyor. Bu paketi kurdum şu an. 10 DK dır kopma yok. Hadi inşaallah ![]()
2 Beğeni
Malesef dün 15-20 dk sonra tekrar kopma oldu. Keşfedilebilir yap a basınca bluemande düzeliyor. Sonra 10-15 dk sonra tekrar kopuyor.
Bağdaştırıcı > Tercihler den
Her zaman Görünür ü seçmeyi deneyin
Teşekkür ederim. Sanırım işe yarıyor. En azından 2 gündür 20dk kadar uzun süre kullanma şansım olmasa da logitec marka mausumda kopma yok.
Bu arada mausu denemek için Ubuntu 23.04 LTS sürümünü Pardusun yanına kurdum. Logitec mausu tanimadı 😜. O kadar övdükleri güya wayland kullanan, çok hızlı dedikleri Ubuntu; o kadar güncellememe rağmen, blueman ve bluezu snap den kurmama rağmen benim mausu görmedi 🤣. Üstelik 2,8 gb bir iso dosyasını usb ye kopyalarken 25 mb/sn hızla kopyaladı. Pardus da aynı dosya 50 mb/sn hızlarda kopyalanıyor. Pardus KRALMIŞ hakkaten. 😃
Arkadaşlar , Pardus 25 kurdum. Pardus 25 de bu sorun çözülmüş. Mausa mıknatıs gibi yapışıyor Pardus 25. 2 gündür hiç kopma olmadı. Yaşasın ya… İşte Pardus böyle olmalı arkadaş…!