Pardus 25 te sol üstteki etkinlikler sekmesi ne basınca etkinlikler yerine uygulamalar gösteriyordu. Birkaç şey denedim olmadı. En son uzantılar uygulamasını kaldırdım. Bu sefer etkinlikler sekmesi çalıştı, fakat fare imleç boyutunu ayarlayabileceğim “pardus hoşgeldin” uygulaması da çalışmaz oldu. Uzantıları tekrar yüklememe rağmen çalışmadı. Ben de fare imleci boyutunu ayarlayabileceğim bir program aradım. DCONF EDİTÖR isimli bir programı ubuntunun forumlarında buldum. Bu program sayesinde imlecimi büyük boyuta getirebildim. Program da bu ayar şu şekilde yapılıyor:
1-Pardus mağazadan dconf-editör programını aratıp kuruyoruz.
2-dconf-editor açıldığında, sol panelden “org” ardından “gnome” ve daha sonra “desktop” kısmına gelin. Sonrasında “interface” bölümünü bulun.
3-Aynı panelin sağ tarafında “cursor-size” seçeneğini göreceksiniz. Bu değeri istediğiniz boyuta (örneğin, 24) ayarlayabilirsiniz.
4-Yaptığınız değişiklikler hemen uygulanacaktır. Eğer değişikliklerin görülmediğini düşünüyorsanız, oturumu kapatıp açmayı deneyebilirsiniz.
Selam ve saygı ile. ![]()
TimeShift ile yedek almanızı öneririm . Bir işlem yapmadan önce . Acayip şeyleri kurcalıyorsunuz çünkü.