Initramfs Hatası [Alternatif Çözüm]

Pardus XFCE 19.1 kurulumu yaptığım bilgisayarların bazılarında bu hata ile karşılaştım. Kurulumu tekrar yapıp dikkatli incelediğimde hatanın olduğu bilgisayarlarda kurulumun disk bölümleme aşamasında HDD’yi sdb olarak gördüğünü farkettim.

Sistem yüklendikten sonra kurulum medyasını çıkardığımda HDD muhtemelen sda’ya dönüştüğü için (çünkü başka bir aygıt yok) bu hatayı aldım. Forumda çözüm önerilerini denedim. Bende sdb3’te pardus kurulu olmasına rağmen sudo fsck -fy /dev/sdb3 komutu işe yaramadı. https://forum.pardus.org.tr/t/pardus-19-0-xfce-initramfs-sorunu/11376/6 bağlantısıda açılışta e harfine basılması ve quiet splah yazan yerin yanına 3 konulması gerektiği yazıyordu. Ben quiet splah yazan satırın sonundaki sdb3 yazan yeri sda3 olarak değiştirip F10’a bastım. Aynı sorun ile karşılaştığım tüm bilgisayarlarda bu yöntemi uyguladım sorun düzeldi. Bilginiz olsun arkadaşlar.

Bu arada neden bazı makinelerde HDD sdb olarak algılanıyor onu anlayabilmiş değilim. HDD nin sata kablosunun anakart üzerinde takılı olduğu yuva ile alakalı olabilir mi? Hatayı almadığım makine ile hata ile karşılaştığım makinelerin bios ayarları birebir aynı, orada farklılık yok.

3 Beğeni

Bu konu son cevaptan 10 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni cevap girilmesine izin verilmiyor.