İnstall sırasında kasıyor.

Wine install’larken donmuş gibi kasıyor.

My Wine install seems to provoke X11/distro crashes - WineHQ Forums internet sayfasından öğrendiğime göre uçbirim uygulamasını açıp aşağıdaki kodları yazmalısınız.

killall wineserver

ile wine kurulumunda bilgisayarınız donduysa wine 'ın çalışmasını durduracaktır.

vulkaninfo --summary

ile bilgisayarınızdaki grafik kartı için vulkan özelliği kurulu mu diye aratıyorsunuz.

glxinfo -B

Komutu ile ekran kartınız hakkında daha fazla bilgi sahibi oluyoruz.

Yine aynı sayfaya göre wine forumuna soruyu soran kişi, bilgisayarındaki kullanıcı hesabı ile ilgili yapılandırma ayarlarını kontrol ettiğinde sorunu çözdüğünü söylüyor.

…gsjjsjn…jsjsjjs…

Şimdi başka bir internet sayfasına baktım. Bu çözüm yolu biraz uğraştırıcı ama Wine 'da neden hata olduğunu nokta atışı olarak anlamamızı sağlıyor. Uçbirimde

wine debug

Komutunu girin. Bilgisayarınızda kurulu wine sürümünün neden uyumsuz olduğunu anlamamız için wine 'ın hata ayıklama işlemine başlayacak. Lütfen çıktınızı bizimle paylaşın. Yalnız paylaşımınızda çıktı çok uzun göründüğü için bu foruma paylaşım yapmak için cevap yazmaya tıkladığınızda açılan metin düzenleyicide sağ tarafta seçeneklerin içinde “ayrıntıları gizle” diye bir seçenek olacak. İşte çıktınızı "gizle"nin içine yapıştırın.

Biz de çıktınıza bakıp hangi çalışma zamanı kütüphanesi(runtime library) eksik bakacağız ve aşağıdaki komutlar ile winetrics’i kurup eksik kütüphaneleri kurmaya çalışacağız.

cd "${HOME}/Downloads"
wget  https://raw.githubusercontent.com/Winetricks/winetricks/master/src/winetricks
chmod +x winetricks

Komutları ile kurduk. Eğer eksik kütüphaneleri(mesela: corefonts gibi, vcrun6 gibi çalışma zamanı kütüphaneleri eksik diyelim)
görürsek onları şöyle kurmayı deneyeceğiz:

sh winetricks corefonts vcrun6

Bu konu son yanıttan 30 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıt girilmesine izin verilmiyor.