Ekran kartı sorunu benim salaklığımmış kodlarla denediğimde olmadı fakat s. paket yöneticisinden nvidia-bumblebee indirdiğimde sorun çözüldü teşekkürler.
şimdi sadece wifi sorunu kaldı ama önemli değil cevap vermesenizde olur ethernet yeterli iyigünler teişekkürlerr…
pdate komutunu s geçip geri kalan komutları denedim.
Son komuttan bi çıktı alamadım ama şifre sordu yani çalıştığını ümit ediyorum.
ve son haber şu ki wifi düzelmedi hala kablosuz yok. Kurulumda bazı hatalar vermişti ağı elle yapılandırmıştım. Tekrar tekrar farklı şekillerde format attım işe yaramıyor.
peki ekran kartı?
bide verdiğiniz linkteki sudo apt update komutunu çalıştırınca hata verdi ama önemli değil önemli olan ekran kartı sürücüsü. teşekkürler
Malesef sudo apt update yaptığımda aşağıdaki hatayı verdi
(yeni kullanıcılar 1den fazla link yazamadığı için linkleri bozdum)
Aynı: 1 ht tp: //depo. pardus. org. tr/pardus onyedi InRelease
Yoksay:2 ht tp://ppa. launchpad. net /gezakovacs/ppa/ubuntu focal InRelease
Aynı: 3 ht tp:// depo. pardus. org. tr /guvenlik onyedi InRelease
Hata: 4 ht tp:// ppa. launchpad .net/gezakovacs/ppa/ubuntu focal Release
404 Not Found [IP: 91.189.95.83 80]
Aynı: 5 ht tp:// repo. s teampowered. com/steam precise InRelease
Paket listeleri okunuyor… Bitti
N: ‘/etc/apt/sources.list.d/’ dizinindeki ‘steam.list.save’ dosyası geçersiz bir dosya uzantısı olduğu için yok sayılıyor
E: ’ ht tp: // ppa. launchpad .net / gezakovacs/ppa / ubuntu focal Release’ deposunda Release dosyası yok.
N: Böyle bir depodan güvenli bir şekilde güncelleme yapılamaz, bu nedenle depo devre dışı bırakılmıştır.
N: Depo oluşturma ve kullanıcı yapılandırması hakkında ayrıntılı bilgi için apt-secure(8) rehber sayfasında bulunabilir.
N: ‘ht tp:/ /depo. pardus. org. tr / pardus onyedi InRelease’ deposu ‘i389’ mimarisini desteklemediği için yapılandırılmış ‘main/binary-i389/Packages’ dosyası alınmıyor
N: ‘ht tp: // depo .pardus. org. tr / pardus onyedi InRelease’ deposu ‘i389’ mimarisini desteklemediği için yapılandırılmış ‘contrib/binary-i389/Packages’ dosyası alınmıyor
N: ‘htt p:/ /depo .pardus. org. tr / pardus onyedi InRelease’ deposu ‘i389’ mimarisini desteklemediği için yapılandırılmış ‘non-free/binary-i389/Packages’ dosyası alınmıyor
N: ‘ht tp: // depo .pardus.org.tr / guvenlik onyedi InRelease’ deposu ‘i389’ mimarisini desteklemediği için yapılandırılmış ‘main/binary-i389/Packages’ dosyası alınmıyor
N: ‘htt p:/ / depo .pardus.org.tr / guvenlik onyedi InRelease’ deposu ‘i389’ mimarisini desteklemediği için yapılandırılmış ‘contrib/binary-i389/Packages’ dosyası alınmıyor
N: ’ ht tp: // depo. pardus. org. tr / guvenlik onyedi InRelease’ deposu ‘i389’ mimarisini desteklemediği için yapılandırılmış ‘non-free/binary-i389/Packages’ dosyası alınmıyor
Wifi için verdiğimiz linkteki işlemleri tekrar deneyiniz.
Son çare temiz yükleme ile işlemleri tekrarlamanız. Ekran kartı için intel’in yayımladığı bir sürücü olup olmadığını araştırabilirsiniz. https://01.org/linuxgraphics