İnternetten görsel indirirken bir önceki kayıt konumuna kaydetmeyip acaip bir yere kaydetmek istiyor

Öncelikle internetten görsel indirirken bir önceki kaydettiğim dosyanın yerini göstermesi gerekirken abuk subuk ve ev dizinin alt alt alt… dosyasına kaydetmek istiyor ve bu durum aşırı sinirimi bozuyor her bir şey kaydedeceğim zaman aynısı ard arda birden fazla kaydetme işlemi yapmak istediğimde ruhum içimden çekiliyor sanki

bu şekilde ev dizininin alt ve alt klasörlerine her seferinde yönlendiriyor nasıl çözebilirim ?

Chrome kullanıyorsunuz sanırım, Ayarlar-İndirilenler kısmına baktınız mı?

Chrome tarayıcı için Ayarlar → İndirilenler → Konum ve indirmeden önce sor ayarlarını yaparak istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz. Diğer tarayıcılarda da ayarlar aşağı yukarı aynıdır.

iyide fotodada gösteriyor zaten tarayıcı soruyor ama normalde yani daha öncelerinde ard arda bir şey kaydettiğimde önceki kaydettiğimin konumunu gösteriyordu .
şimdi sürekli istediğim konuma gitmem gerekiyor ve gizli dosyalara kaydetmeye çalışıyor

ev dizininin alt klasörlerine . ile başlayanlara gizli olanlara kaydetmek istiyor

windowstada veya muhtemelen herhangi bir işletil sisteminde benim öbür pc mde pardus o daha eski tabi ama ard arda indirmelerde önceki indirdiğimin konumuna getiryordu sizde denediğinizde farkedeceksiniz

evet o ayarı en başından yapmıştım pardusu kurduğumda 1-2 aydır böyle güncellemeyle çözülür diye düşünmüştüm ama sorun devam edince buraya yazdım

Kullandığınız tarayıcı sıfırlamak ya da kaldırıp tekrar kurmak geliyor aklımdan çözüm olarak. Ben böyle yapardım tabi senkronizasyon aktif ise yedekleri kaybetmeyelim.

Merhaba, şu anda denedim ve eski konumu hatırlıyor. Tarayıcıyı Pardus mağazasından mı kurdunuz yoksa farklı bir yol mu izlediniz.

ben pardus deposundan indirdiğim chrome u kullanırken flatpak kurulumu gibi bir işlem gerçeklerştirdim buda pardus deposundan indirdiğim tarayıcılarda sorun oluşturdu kullanamadım bende gnome software den chrome u ve diğer tarayıcıları kurdum o şekilde sorunu çözdüm ondan sonra böyle oldu galiba tam hatırlamıyorum pardus mağazasından daha sonra tekrar indirp çalıştırmayıı denedim hiçbir şekilde açılmadı

deneyeceğim inşallah

denedim kesinlikler açılmıyor bile

https://flatpak.org/setup/Pardus

bahsettiğim kurulumu linkten yapmıştım ondan sonra pardus mağazadan indirdiğim tarayıcılar kesinlikle çalışmadı

Flatpak bu böyle yapar, bunu chatgpt ye sorsan bi ayarı vardı unuttum şimdi

çok sağolun soracağım