IP adresinin belirtilen sürede bir değiştirmesini sağlamak

Merhaba,

Belirtilen sürede internet sağlayıcısı tarafından verilen ip adresinin yine sağlayıcı tarafından verilen bir ip adresle değişmesini istiyorum. Otomatik değişen vpn veya proxy de olabilir fark etmez.

Modem’e web browser üzerinden veya telnet, ssh yoluyla bağlanmadan bunu yapmak mümkün mü?

2 Beğeni

Siz sorunca ben de merak ettim. İsteğinizi tam olarak karşılamaz ama TOR Browser benzer bir işlev görebilir. Size verilen IP değişmez ama karşı taraf geriye dönük takibi yapılamayan (yapılması aşırı zor olan) başka bir IP görür. Ama sunucudan sunucuya atlarken bağlantı hızı çok aşağılara iner ve gecikme süresi arttıkça artar.

1 Beğeni

Merhaba, ssh ve telnet ile modem’i yeniden başlatmayı denedim fakat sağlayıcım tarafından verilen modemi kullanmakta olduğum için, bu iki bağlantı yöntemini modem arayüzünden etkinleştirmeme rağmen, modem’e erişim sağlayamadım.

Bu konuyla ilgili bir arkadaşıma danıştım, o bana sağlayıcıyı arayıp telnet veya ssh 'ı bazı soruları yanıtladıktan sonra büyük ihtimalle açtırabileceğimi ifade etti, zira kendisi öyle yapmış.

Bir de hacklenmiş bir firmware ile risk alarak modemin telnet, ssh’ını açabileceğimi söyledi, araştırdım, ilgili firmware’i buldum fakat indirmek mümkün değildi, söz konusu kaynak sahte yada ücretli olabilir bilmiyorum, zaten modem yazılımına zarar verme riskini göze alamazdım.

Daha sonra başka bir arkadaşıma danıştım, openvpn kullanarak yada tailsOs üzerinde koşan bir script ile denememi tavsiye etti.

Bu öneriyi de çok fazla katmana bağımlılığı gerekli kıldığı ve performans sorunları doğuracağı için mantıklı bulmadım.

Tor ile sistem proxy yapmayı bende düşündüm fakat devamlı bir köprü edinmek ve olağan şüpheli pozisyonunda olma riskini göze alamadım, öte yandan ifade ettiğiniz gibi performans riski bulunuyordu.

Sonunda oturup bir python kodu yazarak modemi resetlemesini sağladım.

Başka insanlar da faydalansınlar diye github’da yayınladım. (GitHub - aliyilmaz/RestartHG531sV1: It is used to restart Huawei HG531s V1 model modems.)

Kendi modeminize göre düzenleyip kullanabilir yada katkı sunabilirsiniz.

Okuma, yanıt verme nezaket gösterdiğiniz için teşekkür ederim.

2 Beğeni

Bu konu son cevaptan 30 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni cevap girilmesine izin verilmiyor.