Arkadaşlar ben 12 yaşındayım arama motoru ve daha fazlasını yaptım. Ama bu sefer işletim sistemi yapmak istiyorum acaba kolay şekilde fazla uğraşmadan basit bir sistem nasıl yapabilirim?
Kolay ve uğraşmadan işletim sistemi baştan yazılmaz. Bir işletim sistemi yazmak Assembly, C gibi daha düşük seviyede yazabilen programlama dilleri hakkında bilgi gerektirir.
Bunu demekle beraber, giriş yapmak istiyorsan şuraya göz atabilirsin: Tutorials - OSDev Wiki
Merhaba,
İşletim sistemi yapmak tek başına pek mümkün bir konu değil. Ekip ve uzun emek isteyen bir süreç. Çok fazla işletim sistemi mevcut, ancak işletim sistemi kadar o işletim sistemi üzerinde çalışan yazılımlar da kıymetli.
Pardus’ta çalışan yazılımlar üretmeni tavsiye ederim. Hem çeşit çeşit yazılım üretmiş olursun, hem Pardus’un gelişmesine katkı sağlamış olursun. Ya da açık kaynak kodlu yazılımların kaynak kodunu indirip, bu yazılımları geliştirebilir yeni özellikler ekleyebilirsin.
Foruma hoş geldin!
İşletim sistemi tasarlamak için öncelikle bilgisayarın fiziksel anlamda iç yapısını anlamak gerekiyor. Bu sebeple başlangıç olarak mantıksal tasarım, bilgisayar mimarisi ve bilgisayar organizasyonu konularını araştırmanı öneririm.
İşletim sistemi gibi düşük seviyeli ve karmaşık yazılımlar tasarlamak kolay bir iş değil. Bolca zaman ve emek harcaman gerekecek ama bu seni yıldırmasın. Bu yolda bol şans dilerim.
Çamaşır makinesi işletim sistemi yazabilirsin mesela en kolay olarak. Masaüstü işletim sistemi çok büyük bir meseledir.
Cevabın için teşekkür ederim şuan bir kaç gün biraz öğrendim. İşletim Sistemi yapım aşamasındadır.