Merhaba arkadaşlar!
Bu forumda yeniyim. Bir tanışma konusu olmadığından hem buradan başlayayım hem de tanışma olsun dedim. Teknolojiyle yakından uzaktan ilgim olmaya başladığından itibaren her şeyin derinine inmeyi isterdim. Örneğin bir bilgisayar nasıl çalışır?
11 yaşında olmama rağmen erkenden giriş yapmanın doğru olduğunu düşündüm ve yazılıma başladım. Önce yapay zeka alanına giriş yaptım. Ancak kendi yapay zeka algoritmam çok güzel olmadı ve istediğim gibi LLM eğitemiyordu. O yüzden bu alanın VERİ gerektirdiğini anladım. Ardından oyun geliştirmeye başladım ancak tam bir ekip işiydi. Ekibim yoktu, o yüzden o alanı da bırakmak zorunda kaldım.
Asıl alanım
Farkettim ki yeni bir şeyler ortaya koymayı seviyorum. Ben de buna uygun nedense sadece low-level geliştirmeyi seçtim. Zaten az-çok C++ biliyordum. ASM azcık hoplattı kalbimi ama emeğimin karşılığını alırım diye düşündüm ve öğrenmeye başladım. 0 Bilgisayara bir şey yaptırmak çok zormuş çünkü klasik C++ kütüphaneleri ÇÖP oluyordu. Ancak bu işten büyük bir keyif aldım ve devam ettim. Şu an terminal tabanlı OS’lar yapabiliyorum. Kısa sürede ilk gerçek sayılacak OS’um çıkacak ve Github’da yerini alacak.
Bir bakınca low-level geliştirmenin de ekip işi olduğunu düşünebilirsiniz. Ancak şunu farkettim ki:
Karanlığa girmeden, aydınlığı bilemezsin
İpin ucunu ben tutuyorum. Bunu önüme geleceklerin rahat etmesi için yapıyorum. İpin ucundan tutmazsanız, ekip bulamamanıza üzülmeniz gereksiz olur.
İşimi seviyorum ve devam ediyorum. GUI kısmını oturtamadım ama. Olsun, zamanım bol, hayat uzun. Sadece ipin ucunu sıkı tutmaya devam edeceğim.