merhaba ,25.1 xfce sürümünü ardışık olarak 2 defa pardus org üzerinden ve son olarak bi ihtimal diyerek github daki sayfanızdan da 25 xfce sürümününü indirmeyi denedim , her defasında 300 mb civarında çat diye indirme duruyor ve devam edemiyor . ilk indirmeyi 22 kusür ikincisi 22: 45 civarı ve sonuncusunu 22:55 gibi denedim . yani pik saatler de değil ? ve ortalama indirme hızı 700 kb civarında geziniyor sadece bir an 1 mb gördü ? kaç kere daha denemeliyim , belli ki bir problem var
bugün az önce saat 15 de başlattığım indirme işlemi nihayete erebildi ; net 2 saat sürdü ! Başta , 30 - 70 kb hız ve 17 saati geçen bir süre öngörüyordu , üşenmedim izledim ilk 500 MB ı indirme sürecinde maks 140 kb/sn ; sonraki 500 MB 200kb/sn ile 30 kb/sn arasında dalgalanıyordu , taa ki son 800 MB a gelene dek 630 kb/sn üstünü görmemişti , son kısımda maksimum iki üç defa 1,1 MB ı görebildi , 900 - 300 kb arası salınıp durdu !? Adamlar tüm Netflix arşivini daha önceki gün 1 sn de mi 1 dakikada mı ne indirdi ? henüz hangi çağdayız ? Hangi alt yapıdayız ? eyvahlar olsun
Görünüşe göre bu indirme sınırı GitHub’dan indirme yapılması nedeniyle ortaya çıktı.
Bazen GitHub, aynı anda çok fazla istek geldiğinde indirme hızını sınırlandırır.
Pardus[.]org adresinden indirmeyi denedim ve hızlı bir şekilde indiriliyor.

İmkan yok, inanmam. Nerede gördüyseniz ben de bakmak isterim. Link atabilir misiniz?
Bahsettiğiniz platformda sayısız film ve dizi var. Her biri 4k, 8k gibi destekliyor. Şu durumda milyonlarca içerik fiber altyapıda bile o sürede inemez. “Trol” içerik olma şansı yüksek. Ya da şöyle olabilir; A kişisinin bulutuna yüklediği şeyi ben kendi bulutuma yedeklediğimde aslında gerçek kopyalama yapılmıyor. A kişisi kaynağı silerse benimki de gidiyor. Bir nevi pseudo-mirroring gibi birşey. Olsa olsa öyle birşeydir. Nasa bile fiziksel olarak o kadar kısa sürede kopyalama yapamaz.
1 defa Github ve 2 defa Pardus.org dan ayrı ayrı deneyip 300 mb da takıldığını söylemiştim . Dördüncü ve başarılı girişimi ise Pardus.org üzerinden yaptım ve yaşadığımı da aynen yazdım . 2 saat
karşılaştırılabilir değil ama Japonya nam memlekette gerçekleştirilmiş 1 petabayt hız diyordu diye hatırlıyorum, sinirim daha da bozulmasın diye ayrıntısını okumadım zira telefon arada 3G oluyor , 4,5 G full gösterip bağlanamıyor filan peheey
Bu konu son yanıttan 10 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıtlara artık izin verilmiyor.