İsteğe Bağlı Kernel Yükseltilimi & Alçaltımı

Kernel hakkında bilgisi olduğunu düşünen ya da merak için uğraşan arkadaşlar için, terminal üzerinden oldukça kolay bir şekilde kernel yükseltimi veya alçaltımı yapabilecekleri bir eklenti yazılmış:

Bu eklenti sayesinde istediğiniz eski veya güncel kernelleri kendiniz yükleyip üzerinde oynama yapabiliyorsunuz. Yukarıdaki bağlantıdan .deb uzantılı dosyaya erişip yükleyebilirsiniz. Ardından eğer İngilizce bilginiz yeterliyse $ mainline -h yazarak gerekli komutları görüp istediğinizi yapabilirsiniz. Fakat bilmiyorsanız ben kısaca şöyle özetleyeyim:

İlk önce uname -sr yazarak kernel sürümünüzü öğrenin. Bunu mainline --list-installed komutu ile de uygulama içinde yapabilirsiniz. Ardından mainline --list deyip önünüze çıkan kernellerden herhangi birini mainline --install [sürümün adı] diyerek yükleyebilirsiniz. Ya da mainline --install-latest diyerek en son sürüm kerneli indirebilirsiniz.

UYARI: Kernel sürümünde oynama yaptığınızda, eğer yanlış bir eylem yaparsanız sisteminizin boot yapamamasına sebep olabilirsiniz. O yüzden bu konu hakkında araştırma yapmanızı öneririm.

Esenlikler.

7 Beğeni

Bu konu son yanıttan 30 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıt girilmesine izin verilmiyor.