Pardus 23.2 Gnome sürümünü masaüstü bilgisayarıma kurdum. Kurulum gerçekleştikten sonra internet kablolu olarak bağlı tüm güncelleme ve diğer işlemleri yaptım.Fakat masaüstünü kullanacağım yer modem cihazına uzak olduğu için Kablosuz adaptör ile kullanmak zorundayım. Daha önce Windows serisinde tak çalıştır özelliği ile çalışan bir cihaz kullanıyordum.Marka olarak hatırlamıyorum. Model 88x2UB çıkıyor cihazı takıp çıkardığımda bilgisayarda bu şekilde görünüyor fakat kablosuz bağlantı için bir cihaz bulunamadı uyarısı alıyorum.Buraya yazmadan önce sanırsam 3-4 saat forumu inceledim.Bir kaç program kurulumundan komut yani işlemleri yaptım ama sorunum çözülmedi.Sevgili arkadaşlar acil olarak yardıma ihtiyacım vardır. Ne yapmam gerekiyor bilgisi dostlardan destek alabilirmiyiz.
Kablosuz adaptörünüz Pardus’ta otomatik olarak tanınmıyorsa, bazı ek sürücüler veya yazılımlar yüklemeniz gerekebilir. Realtek 88x2UB çipseti genellikle RTL8812AU veya RTL8821AU olabilir. Bu tür adaptörler için genellikle ek sürücüler yüklemek gerekmektedir. Aşağıdaki adımları takip ederek bu sürücüleri kurabilirsiniz:
Adım 1: Gerekli Paketleri Yükleyin
Öncelikle, gerekli araçları ve bağımlılıkları yükleyin:
GitHub üzerinden sürücüleri indirip yükleyebilirsiniz:
git clone https://github.com/aircrack-ng/rtl8812au.git
cd rtl8812au
sudo make dkms_install
Adım 3: Kablosuz Adaptörü Yeniden Takın
Adaptörü çıkarıp tekrar takın veya bilgisayarı yeniden başlatın.
Adım 4: Kablosuz Ağ Bağlantısını Kontrol Edin
Kablosuz bağlantı için ağ yöneticinizi kullanarak (NetworkManager gibi) bağlantıyı kontrol edin.
Sorun Giderme
Çekirdek Güncellemeleri: Pardus’ta kullanılan çekirdek sürümüne bağlı olarak farklı sürücüler gerekebilir. Çekirdek güncellemeleri ve sürücülerin uyumluluğunu kontrol edin.
Dmesg Logları:dmesg | grep -i rtl komutunu kullanarak sürücünün yüklenip yüklenmediğini ve olası hata mesajlarını kontrol edin.
Alternatif Sürücü Kaynakları: Farklı bir sürücü kaynağı kullanmanız gerekebilir. Örneğin: https://github.com/gnab/rtl8812au.
Bu adımları izleyerek kablosuz adaptörünüzü çalıştırmayı deneyebilirsiniz. Sorun devam ederse, daha spesifik hata mesajları veya detaylı sistem bilgileri sağlayarak yardım isteyebilirsiniz.
Fatih bey desteğiniz için teşekkür ederim. 30 dakika icinde evde olacağım ve bu uygulamaları sıra ile kullanıp olup olmadıgı hakkında size buradan bilgi paylaşımı yapacağım.