Kali Depolarını Eklemek Sistemin Kararlılığını Ne Kadar Bozar

Ben katoolin aracını kullanarak kali depolarını ekledim, kali araçlarını indirmek için fakat, araçların bazıları galiba kalkmış inmedi.
Ben de araçlar hakkında bilgi sahibi oldukça indirir denerim diye depoları kaldırmadım.
nmap kurdum ama nedense libreoffice kaldırıldı. Ve whisker menu panelden kalktı. Sonra ekledim ama sistemin kararlılığını bozar mı bu?
Not: kali depoları sources.list dosyası içinde, sources.list.d dizininde değil.

Selamün Aleyküm
Ciddi şekilde bozabilir

1 Beğeni

Debian depolarını ekleyince bile sorun çıkarabiliyor. Kali depolarının @oktay454 'ün dediği gibi ciddi şekilde bozacağını düşünüyorum.

Peki ya kali araçlarını e güvenli şekilde ( sisteme zarar vermeden ) nasıl kurabilirim.
Biraz meraklıyım da buna :slight_smile:

1 Beğeni

Kali Linux Debian Rolling üzerinden kurulu, Pardus ise Debian stable debian stable ile rolling packet kaynaklarini karistirirsaniz bir dahaki dist upgrade de sistemi infilak edersiniz :smiley: :smiley: ancak Pardusu bir debian rollinge ceviriseniz olabilir ama o zaman bu forumdan artik support alamazsiniz. Cünkü bir kendi sisteminizi sürmüs olursunuz hattalarin cikmasi muhakkak ve bu forumda support biter :smiley: O zaman kali linux forumuna basvurmaniz lagzim onlar da pardusun kullandigi packetleri kullanmadiklari icin isteseler bile yardim edemezler :smiley: Bir virtualboxun icinie kali linux da yükleyebilirsiniz ben öyle yapiyorum.

1 Beğeni

Sadece meraktan soruyorum; kali depoları veya başka depolar sources.list.d dizininde olsa da full-upgrade yapmak sistemi o depolara göre mi yükseltir?

Evet yükseltir, bir stable release rollinge cevirmek de mümkün ben denedim ve oldu ama dedigim gibi pardusun kendi packetleri var ve onlar pardus tubitak tarafinfan derleniyorlar ve rolling release de bütün yazilimlar o derleme tarzinda bulunmuyor. Mesela ben eksiden Linux Mint Stable Debian Editionu Kali Linux yazilimlari ve Kali linux kerneli ile kullandim taaa kali linux rolling olana kadar o zaman dist upgrade yada full upgrade yaptim bütün sistemi adeta parcaladi :smiley: :smiley:

1 Beğeni

Tamamdır ilginiz için Teşekkürler

1 Beğeni

Sanırım çoktan bir sorun oluşmuş. Kali depolarını etkisiz hale getirip apt-get update yaptım. Hiçbir değişiklik olmadı. İndirmeye çalıştığım paketlerde ise önceki listeyi kullanmaya çalışıyor ama sadece pardus depoları kaldığı için hata veriyor. Acaba bu listenin nerde tutulduğunu bilen var mı? listeyi silip tekrar update lesem.

Tamam sanırım listelerin tutulduğu dizini buldum fakat sadece pardus listeleri var burada:
resim

1 Beğeni

Bu konu son cevaptan 30 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni cevap girilmesine izin verilmiyor.