Merhaba arkadaşlar, erkenden denemek ve geri bildirimde bulunmak isteyenler için konuyu açtım, şuan beta sürümünde ve çevirilere takılmayınız.
Geri bildirimler için şimdiden teşekkürler.
Merhaba arkadaşlar, erkenden denemek ve geri bildirimde bulunmak isteyenler için konuyu açtım, şuan beta sürümünde ve çevirilere takılmayınız.
Geri bildirimler için şimdiden teşekkürler.
Merhaba;
Derlememiz mi gerekiyor?
Selamlar.
Merhaba, evet hocam direk source code u paylaştım, Pardus 17 üzerinde derleyecekseniz gerekli development paketleri şunlar
sudo apt install qt5-default build-essential qml-module-qtquick* qml-module-qt-labs-* qtdeclarative5-dev libudev-dev
sonra source un içine girip sırası ile
mkdir build
cd build
export QT_SELECT=qt5
qmake ../
make
gksudo ./piw
Ha yok bunlar bana karmaşık geliyor derseniz eninde sonunda bitmiş hali repodan yüklenebilir hale gelicek ve rahatlıkla kullanabileceksiniz. Bu erkenden geribildirim toplamak için açmış olduğum bir konu.
Selamlar.
Yazmayı unutmuşum bir de
sudo apt install libudev-dev
Kusura bakmayın, yoğunluktan.
Teşekkürler şimdi derlendi.
Ve çalıştı.
Selamlar.
İnşaallah PARDUS 2018 de uygulamaya konur.Bundan sonra Pardus çoklu USB yazıcı pardus’a özgü olmalı debianın yaptığı çoklu yazıcı değil.Şimdiden teşekkürler.
qmake …/
Cannot read /home/ahmet/Downloads/pardus-imagewriter-master/src: file to open is a directory
Error processing project file: …/
yazınca böyle oldu ama nasıl düzeltirim
3 nokta koymuşsunuz 2 nokta olarak yazın qmake ../
Hocam mac de bile çalışıyor, adımları yanlış yapmış olabilirsiniz. README koyucam birazdan source code a Pardus repolarına Yılbaşından sonra girmiş olur.
Yukarıdaki adımları kopyala yaıştır yaparak sıra sıra yaptım hata verdi nasıl düzeltebilirim.
İçindeki readme ye göre yapınca kurdum ancak şu an nasıl çalıştırıcamı bilmiyorum gksudo ./piw yazınca açılmadı
Hocam siz paketi bekleyin olmassa adımları yaptım olmadı diyosunuz, yılbaşından sorna resmi depoda olur.
Selamlar.
Tamamdır Saolun Kolay Gelsin
Yunus Emre Bey en iyisi OCAK 2018 de Pardus 'a ekleyin.Ayrıca da Source vb.yere yüklersiniz
Bu yaptığınız PARDUS için bir sembol olur.
Merhaba Arkadaşlar.
Yunus Emre Hocam bu yazılımı deb paketini nasıl çevirebiliriz.
http://idroot.net/tutorials/create-ubuntu-deb-package-source-code-tar-gz-tgz/
Buraya baktım checkinstall den bahsediyor. Muhtemelen bir sh scripti.
Yardımcı olabilir misiniz?
Selamlar.
Kaynak kodun da debian branch i var oradan yararlanarak üretebilirsiniz, ben şimdi Pardus repolarına ittiricem son halini. Öğlen olmadan siz de yükleyebilir hale gelirsiniz.
Pardus Resmi Paket deposundan artık indirilip güvenle kullanılabilir hale getirilmiştir. Github dan geri bildirimlerinizi veya isteklerinizi issue olarak açmayı unutmayın. Emeği geçen herkese teşekkürler.
sudo apt install pardus-imagewriter