Merhaba Devlet üniversitesinde bölüm başkanı akademisyenim ve e imza atamıyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.
hangi işletim sistemi kullanıyorsunuz, nasıl bir problem alıyorsunuz. e imza hiç mi görmüyor görüyor fakat tarayıcıda imzalarken mi sorun yaşıyorsunuz.
e imza kurarken nasıl bir yol izlediniz. bu nları paylaşırsanız ancak bir çözüm önerilebilir.
Hocam kullandığınız işletim sistemini yazarsanız sebebini yazarız. Üniversiteyi suçlama ben de üniversite çalışanıyım.Sorun genelde bilgisayar kaynaklı oluyor.
Hocam pardus java kurucudan oracle java 8 seçili olsun. birde mağazada akis uygulamasını kurun. Sonra başlata akis yada akia yazarak e imzayı görüp görmediğini test edin. Bu işlemlerlerden sonra hangi e belge yönetim sistemi kullanıyorsanız ona göre ektra işlem yapmak gerekebilir.
Merhaba. Pardus 23 GNOME kullanıyorum. Üniversite EBYS sitemi kullanıyor. EBYS ye giriyor her dosyalar açılıp okunuyor. Fakat usb kart okuyucuyu görmediğinden imza aşamasına hiç geçmiyor.
ebys ye girerken sanırım parola ile giriş yapıyorsunuz. Bilgisayarınızda Belgenet E-İmza Servisinin çalışması için Java 8 üstü herhangi bir sürümün yüklü olması gerekmektedir. pardus java kurucu ile oracle 8 kurup yeniden dener misiniz.
pardus yazılım merkezinden. akis yazılımınıda yükler misiniz? bu arada hangi tarayıcı programını kullanıyorsunuz. Chrome veya operanın son sürümü ile de dener misiniz?
Hocam kullandığınız ebys göre bazı değişiklikler gösterebiliyor. Üniversiteler genel envision kullanıyor. Hangi ebys yazılımını kullandığınız belirtmemişsiniz. Ergin beyin yazdığı yöntemi uygulayın.
Aşağıdaki linkteki yöntemleri uygulayarak arksigner kurup da deneyebilirsiniz.
bu arada ilk defa kart okuyucu uyarısı verdi. gemalto ıdbrıdge k30 kart okuyucu sürücüsünü kamusm den yüklemek istedim. Lakin sitede bu okuyucu bulunamadı yazıyor
Merhaba burada beni dikkate alıp cevap veren tüm arkadaşların önerilerini tek tek uyguladığım halde maalesef herhangi bir değişiklik olmadı. Bu arada EBYS de Envision sistemi kullanılıyor. Yinede teşekkür ediyorum tüm arkadaşlara.
Hocam aşağıdaki bağlantıda anlatılan yöntemi bir deneyin. Client yazılımı gerekiyor. Sürücüleri indirirken Linux pardus 17 ve üzerini seçin. İndirilen dosyalar içerisinden deb. uzantılı dosyaları bulup kurun. En son bağlantıda verilen enVision Client kurulum dosyasını bilgisayarımıza indirerek kurun.
https://faq.cc.metu.edu.tr/node/3323
https://ebelge.ohu.edu.tr/envision/Util/enVision.Client.Service.deb
Merhabalar. Yukarıda belirtilen envision bağlantısı sürüm 8.4’e ait. Ancak 8.5 geldiği için devlet üniversitelerinin çoğunda eimza çalışmıyor durumda. Güncellemeyi bulamadım + komutla güncelleme yaptığımda da envision güncellenmiyor. Yardımcı olabilecek var mı?
Şimdiden teşekkürler.
Sayın hocam yaptığım araştırmalarda artık envision isimli bir firmaya ulaşamıyorum. Firma yabancı bir firmaya satılmış. Burada isim vermek doğru olmaz. Üniversitelerin bu sorunu bizzat kendileri çözmeleri gerekiyor. Ben e-imza kullanmıyordum ama deneme amaçlı kurmaya çalıştım kurulmadı. Yazdığınız gibi sürüm yükseltmesinden dolayı hata veriyor.
İlginiz için teşekkür ederim. Bir yol yöntem bulursam sizleri haberdar ederim.