Arkadaşlar Bir de Bu tip Konularda Yurt dışın Bir birlik bütünlük var bizim forum sayfamıza bakın bel başlı kişiler sanki formun kurucusu sahibi konuşuyor sizi teniz ediyorum ilikez ben forum da bir konun etrafın da bütünlük kuruldugun gördüm ve bu beni sevdirdi
Şu anda tüm akıllı tahtalar pardusa dönüyor. Bununla ilgili MEB resmi yazı gönderdi tüm illere. Büyük çoğunda da geçiş tamamlandı diye biliyorum yanlış bilmiyorsam.
Meb e-sınav merkezindeki bilgisayarlar neden pardusa geçirilmiyor diye sorduğumda, ilgili hocamızdan, akıllı tahtaların geçişi tamamlandın, o da planlanıyor cevabını aldım.
Meb’de hızlı olmasa da bir pardus göçü var elhamdülillah.
Fakat meb paketleri konusunda söylediklerinizi sonuna kadar destekliyorum hatta başından beri söylüyorum.
En basidinden okullların neredeyse tamamında kyocera yazıcı var fatih projesi kapsamında gönderilen. Artık bu yazıcıların tıkla kur haline çoktan gelmesi lazım.
Bu konuda da asıl hareket alttan pardusa doğru olacak, arz talep meselesi, doğru, fakat bazen talebin de oluşturulması gerekiyor.
Pardus ekibi sadece şu forumda, idareciler olarak sürekli kullandığınız ne var dese ya da öğretmenler olarak sürekli kullandığınız ne var dese, piyasa az çok ortaya çıkar.
Gerçekten Çok güzel olmuş en kısa sürede inşallah eksik olan yerler de tamamlanır Türkiye geneline yayılımı hızlandı mı çalışmalar hakkın da bilginiz varımı ne kadar zaman da yayılma tamamlanır fikriniz varımı ben sizden bu haberi aldığıma sevdim açıkcası
Eğer yanlış bilmiyorsam Türkiye’yi 5 bölgeye bölmüşler. İstanbul’u da 5. bölge olarak saymışlar tek başına. Önce diğer 4 bölgede bu işi yapıp sonra İstanbul’a geçmişler. Eğer bu şekilde ise ve doğru biliyorsam diğer 4 bölgenin geçiş işlemlerinin tamamlanmış olması gerekiyor. Veya hali hazırda belli kişilere eğitim ve yetki verip geçiş işlemlerini başlattılar ve onlarda süreç devam ederken İstanbul’da da başlattılar. 1 Mart itibariyle müdür yardımcılığından ayrılıp bir proje kapsamında görevlendirildim. Ben ayrıldıktan birkaç gün sonra okul müdürümüz, bahsettiğin o mesele ile alakalı yazı geldi, pardus’a geçiş işlemleri ile ilgili demişti.
Buna göre şu an İstanbul’un geçiş sistemleri de çalışılıyorsa Eylül’e kadar tüm akıllı tahtalar pardus’a geçiyor demektir. İnşallah doğru anlamışımdır ve doğru biliyorumdur.
Ülkenin farklı yerlerindeki öğretmenlerimiz konuyu teyit edebilirlerse ben de sevinirim.
DMO alımlarında PARDUS kararı var ancak alındıktan sonra windovs yükleyen kullanıcılar var sorun orada savunma ise windovs da şunu çalıştırıyoruk pardus da çalışmıyor savunması
aslın da mecbur bırakılması lazım kamuda yüklü olan her bilgisayar da pardus mecburiyet olması gerkiyor
sorun şu Pardus gibi Bize Ayit bir sistem varken Kırtik yerlerde windows tercih edilmesi sorun başlangıç noktası bu
Bugün Ümraniye ilçe milli eğitimde akıllı tahta işleriyle uğraşan kişiyle görüştüm. Akıllı tahtalarda Pardus dönüşümü Ümraniye’de %70 tamamlanmış. Süreç devam ediyormuş. İstanbul’daki diğer ilçelerde de durum benzer şekildedir diye düşünüyorum.
Bu güzel haberi de böylece vermiş olayım.
Pardus ilk çıktığından beri hem iş yerimde hem de evimde pardus’a göç eden biri olarak Milli Eğitim Bakanlığımız çok güzel ve yerinde bir adım atmıştır.
2026 Nisan sonu itibariyle 80 ilde tüm tahtalarda pardus’a geçiş’in tamamlanması planlanmakta olup, son il (bölge) olarak muhtemelen İstanbul da sürece dahil edilecektir. Bunun yanında bu göç işleminin ardından tüm idari bilgisayarlar ve sunucular tarafında da bu süreç yaşanırsa inşallah en kısa sürede MEB yazılım bağımlılığından kurtulmuş olacaktır.
Şu anda etkileşimli tahtalar ile alakalı olarak pardus tarafında dokunmatik sorunları mevcuttur (dokunmatik çiplerinden kaynaklı olarak faz1 ve faz2 tahtalarda), bu sorunun da en kısa sürede çözüleceğine inanıyorum.
Bazı öğrencilerimiz ve öğretmenlerimizde ilk başta belki adaptasyon sorunu olacaktır ama o da aşılacaktır diye düşünüyorum.
Arif Bey Bu çok güzel Bir Haber Ama MİT Milli Savunma Bakanlı Eminyet Genel Müdürlü İstibar Daire Başkanlıgı Gibi Kırtik Yerler de Gelmesi Lazım