Kanal Önerileri

Merhaba Pardus Severler

Bu hafta içinde bir karar alıp Pardus Kullanıcısı adlı bir YouTube kanalı açmak istedim kısaca amacı yardım videoları çekmek pardus ile ilgili bilgiler verip Sosyal medya üzerinden bunu ilgi çekici içerikler ile duyurmak. Sizce hangi videolar çekilmeli en çok neleri yapmakta zorlandınız. Doğru bilinen yanlışlar nelerdir sizce? Şimdiden teşekkürler

sana birkaç oynatma listesi adı vereyim:
bash script dersi,
uçbirim dersi,
linux uygulama inceleme,
açık kaynak oyunlar ,
yani bu başlıklara dair seriler oluşturursan youtube 'da güzel bir kütüphane oluşturabilirsin bence.

Merhaba,
Ben masaüstü değiştirmeyi çok beceremiyorum açıkçası araştırılınca bulunur bir şeyler ama çok uğraşmadım.
XFCE den KDE ye geçmek istemiştim, dediğim gibi çok uğraşmadım ama bu konuda zorlandım
İlk başta Pardus’un hikayesini anlatan ve Pardus’un ne olduğuna dair bir video çekebilirsin, eski pisi paket yöneticisi vs…sonraki değişimler vs… işte linux’a değinebilirsin video da. İlk videolar tanıtım olabilir.
Onun dışında forumda sorunlarla ilgili açılan başlıklar sana yol gösterebilir, özelleştirmeler simgeler onlar ilgi görür, yaşını bilmiyorum ama orta yaşlı insanlara hitaben iş - ofis uygulamaları mesela WPS Office MS ofisle çok uyumlu.

Yerel/yerli bir dağıtım/ürün benim için önemlidir. Bundan da bahsedebilirsin.
Birazda Pardus ekstra servisler çıkarabilse iyi olur, depolama, mail gibi… TOGG’a android de açık kaynaktır mesela Pardus Auto gibi bir ürün çıkarsalar o da olur mesela

Kendim için söylüyorum bilgisayar başında yazmak, söylemek kolay tabi ama elimden de bu kadarı geliyor
Bu konuda fikir, konu danışmak istersen yardımcı olurum, tavsiyem olabildiğince özgün ol.

Allah kolaylıklar versin.

Eski Pardus sürümlerine girmenize gerek olduğunu hiç zannetmiyorum. O sürümleri kullanan ne kurum ne de kişi kaldı. O konulara girince kişilerin kafası daha da karışacaktır.

Anladığım kadarıyla Pardus 21 altında

  • alternatif masaüstlerinin kurulması ile ilgili bir yazı veya video yapılabilir.
  • Alternatif ofis yazılımlarının flatpak, snap veya nasıl varsa o şekilde kurulumları ile ilgili video veya yazı yapılabilir.

Bilindiği gibi MS artık ofis yazılımlarına “ribbon” getirdi. Yani yukarıdaki geniş menü çubuğu. İlk başlarda birçok kişiye zor gelse de artık iş yerleri ve hemen tüm kurumlar yeni bilgisayarlarında modern ofis kullandığından artık işe girecek olanlar olsun, yeni ofis kullanmaya başlayacak olanlar olsun modern-ribbonlu ofis kullanmaya alışsalar iyi olur. Hatta geliştirici ekibin artık eski ofis yerine yeni sürümleri modern son sürümle yayınlamaları bence daha uygun.

Bu bağlamda ofis, iş hayatımızın içinde olduğundan sistem derslerinin yanında ofis derslerinin bulunması da iyi olur. Ofisin tanıtımıyla başlanır. Writer arayüzü ve menüler birkaç videoda peşpeşe anlatılır. Ardından Calc dersleri başlar. Bitince püf noktaları, herkesin bilmesi gereken temel dersler vb…

Bunlar dışına aklıma pek birşey gelmiyor. Linux sistemler kullanıla kullanıla öğrenildikleri için esasen kullanıcıların bizzat emek çekerek ve kullanarak öğrenmesi daha verimli. Ancak giriş dersleri tadında Pardus tanıtım dersleri, programlara nasıl erişilir? Nasıl Program kurulur? Windowsta yaptığını şu iş Pardusta nasıl yapılır gibi uç olay ve işlemlerin uzun araştırmalar ile tesbit edilip yayınlanması gerek. Bu da burada sorarak değil de büyük çabalarla araştırarak olur.

İşiniz zor evet, kolay gelsin.

Bu konu son yanıttan 10 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıt girilmesine izin verilmiyor.