Kapatma Seçenekleri

Masaüstü bilgisayarımda pardus 19.5 xfce yüklü. Sağ alttaki yeşil renkli güç düğmesine tıklayınca açılan sayfada sırasıyla “Çıkış Yap”, “Yeniden Başlat”, “Kapat”, “Askıya Al”, “Beklemeye Al” seçenekleri çıkmaktadır. Bu bağlamda bir sorunum bir de sorum olacak.
Sorun:Askıya Al düğmesine tıkladıktan sonra oturum açma şifre ekranı geliyor.Şifreyi girip oturumu açıyorum ardından aynı bölümde “Kapat” a tıkladığımda bilgisayar kapanmıyor ve yine oturum açma ekranı geliyor.
Sorum:“Çıkış Yap”, “Askıya Al” ve “Beklemeye Al” seçenekleri arasındaki farklar nelerdir acaba? Yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum.

Selamunaleyküm
https://qastack.info.tr/ubuntu/3369/what-is-the-difference-between-hibernate-and-suspend
burda dediğine göre :
askıya al: gücü düşürerek uyku moduna alıyor
hazırda beklet ise bellekteki (ram) verileri hard diske kaydedilip bilgisayarı kapatır imiş :sweat_smile:
ama bende nedense askıya al da tamamen bilgisayar kapanıyor diğerinde uykuya al gibi bir şey oluyor(gene bilgisayarın her şeyi kapanıyor gibi gözükyor) belki ben kde masaüstünü kullandığımdan öyledir ama genel olarak böyle
çıkış yap ise oturumu kapatıp oturum sekmesine geçirtiyor(eğer kapa anlamındaki çıkş yap ise bildiğimiz bilgisyarı kapatıyor)

aradaki farklar biri verisiz direk kapatıyor diğri ikisinde de veriler kaydoluyor ama bir kesinti de birinde veriler hard diskte olduğu için sıkıntı olmuyor diğerinde ise kayboluyor bende beklet modu açılıp kapanma olmadığı için daha hızlı oluyor hem de verilerin yüklenmesini beklemiyorum

1 Beğeni

Bu konu son cevaptan 10 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni cevap girilmesine izin verilmiyor.