KDE Connect Ne Kadar Güvenilir?

Merhabalar,

Geçen gün kde connect ile telefonumu bilgisayar ile eşleştirdim, o günü akşamında whatsaptan doğrulama kodu geldi ve ben whatsapp kullanmayan biri olarak sallamadım. Daha sonra farkettim ki benim adıma başkası benim numaram ile whatsapp açmış. Telefonumda (Android) sms izni olan standart uygulamalar dışında telefona kde connectin var. Ve kde connection kurduğum gün whatsapp doğrulama kodu telefonumdan alınıyor. Whatsapta da isim olarak Svetlana diye bir isim yazıyordu. Bu durum kde connectin güvenirliğini sorgulamama sebep oldu.

1 Beğeni

KDE Connect’i hiç kullanmadım, sadece KDE Plasma kurcalarken gördüm. Bir de youtube videolarından biliyorum. Şayet böyle bir durum varsa haberim olsun isterim. Konuyu takip etmek istiyorum.

Sizin adınıza whatsapp açılmasına gelince dikkatli olun. Bunu bir şekilde sizin de takip etmeniz gerekiyor.

1 Beğeni

Konuyu KDE Connect geliştiricilerine raporlamayı ihmal etmeyin. Belki daha fazla bilgi sahibi olabilirler.

4 Beğeni

KDE connect kaynaklı değilmiş. Onu telefondan kaldırmıştım aynısını yine yaşadım.

Facebook vb gibi platformlardan üye olduğunuz kişi, grup ya da platformlara dikkat edin. Zaman zaman kendiliğinden bir yerlere üye olma, otomatik beğeni atma vb gibi sorunlar yaşayanlar oluyor. Sizin sorununuz bu mu bikemiyorum bir şekilde heklenmişe benziyorsunuz.

KDE Connect güvenilir bir yazılımdır. Hocam sorunu çözebildiniz mi?

Serdari Hakan Bey,

Sorun devam ediyor ama dediğiniz gibi KDE ile ilgili değil. Telefonumdan tüm sms izinlerini iptal etmiş olmama rağmen ben whatsapa girip hesap sil diyorum, daha bir saat geçmeden bana sms gelmediği halde yine whatsap hesabı açılmış oluyor. Durumu sorunun çözümü için whatsapp iletişime mail attım. Yanıt bekliyorum.

Cihazınızın bilgisayar korsanları tarafından kontrol ediliyor olma ihtimali var mı?

Sanmıyorum çünkü bilgisayarı yeni kurmuştum (mint 21) ayrıca bilgisayar ile telefonun tüm ilişiklerini kaldırdım. En güzeli telefonu sıfırlamak olacak ama ben sorunun kaynağını tespit etmeye çalıştığım için olasılıkları deneyerek gidiyorum. Whatsap ile yazıştım şu an için sorun düzeldi gibi takipteyim.

Cihaz deyince aklım bilgisayara gitti. Telefon içinse play store dışında uygulama yüklemedim. O yüzden şüpheleneceğim bir uygulama yok ama sonuçta play storeda %100 güvenmek olmaz tabi ki.