KDE İle Pardus Bir Harika


Latte Dock ile Pardus KDE çok hoş duruyor.

7 Beğeni

Ben de KDE kullanıyorum. Stabilite olarak şu anda yıllardır kullaandığım XFCE’den daha çok memnun etti. Ekran yırtılması sorunu da ekstra bir ayar yapmaya gerek kalmadan ortadan kalkıyor KDE’de.

3 Beğeni

Selam @sezmen,

KDE ile sadece Pardus değil, tüm dağıtımlar harika. Çünkü KDE’nin kendisi bir harika :slight_smile:

Sevgiler, saygılar.

4 Beğeni

Sonraki sürüm planlamasında KDE Pardus için kesinlikle öntanımlı masaüstü olmalı ve Pardus özüne dömelidir. Keza Pardus KDE ile rüştünü ispatlamış ve tanınmıştı. Performans olarak XFCE den aşağı kalmadığı gibi diğer tüm alanlarda daha işlevsel ve kullanışlı. Üstelik Akıllı Tahtalardaki sürüm de KDE, yani Pardus her türlü KDE’li olmalı bence.

2 Beğeni

Kde bencede harika bir masaüstü deneyimi sunan arayüzlerden birisi

active window control

Bu gereci şiddetle tavsiye ederim deneyiminizi bir adım ileri taşıyacaktır. Kullanımda pencere simge durumuna küçültme, büyültme ve kapatma butonlarını iptal edin zaten gereç bu görevi üstleniyor harika bir deneyim mutlaka uygulayınız.

3 Beğeni

Xfceden geçişi kolay mıdır dosyalari koruyarak

Selam,

Home (ev dizinini) ayrı bir diske bağladıysanız hiç bir şeyi kopyalamanıza gerek yok.

1 Beğeni

Kde paketlerini kurarak sorunsuz geçebilirsiniz. Dilerseniz XFCE masaüstü de kalabilir dilerseniz XFCE masaüstü yönetimine ait paketleri kaldırarak sadece KDE ile sistemi kullanabilirsiniz. Ben Kurulumu yaptıktan hemen sonra hiçbir paket kurmadan hemen geçiş yapıyorum, böylece sorun çıkmıyor.

1 Beğeni

örnek ekran görüntüsü;

1 Beğeni

https://forum.pardus.org.tr/t/pardus-19-1-kde-gnome/13171/7?u=mustafaparlak

Normal KDE pencere kontrol işlemleri daha işlevsel geldiği için bu eklenti ile kullanmayı tercih etmiyorum. Bir kere denedim, ısınamadım.

Kişisel kullanım farklılıklar gösterebiliyor alışkanlıklar kolay terk edilemez tercih meselesi bende ilk kullanımda zorluk yaşamıştım alışınca aslında çok rahat ettim şimdi vazgeçilmez oldu benim için KDE de olmazsa olamazlarımdan.

1 Beğeni

Yeni Ekran Görüntümüz;
https://i.imgyukle.com/2020/02/23/nmxrPA.png

3 Beğeni

Ben şuan XFCE masaüstü kullanıyorum ve şimdiye kadarda çok memnunum.
KDE nin ne gibi avantajı var ?

Bu da benden bir kare

5 Beğeni

Selam,

Tamamen tercih ve alışkanlık meselesi, bence…

Sevgiler, saygılar.

Bir haftadan beri bende kde deniyorum kde için yazılmış olan uygulamacaıklar çok hoşuma gitti xfc de sistemimde ekran yırtılması sorunu yaşıyorum gnome ile kde de bu sıkıntı kendiliğinden çözüldü o yuzden gnome ile kde benim sistemde daha uyumlu. Son söz tercih meselesi tabiki.

3 Beğeni

Selam,

İşin doğrusu bu tür meseleler (KDE mi, Gnome mu, XFCE mi? vs.) kamplaşma, bölünme şeklinde algılandığı için artık bu toplara pek girmiyorum. O yüzden: “Tamamen tercih ve alışkanlık meselesi, bence…” diyorum.

Sevgiler, saygılar.

Görselliği, kendine has uygulamaları ve ayar seçenekleri benim için KDE yi tercih sebebi. Tabiki pardus her masaüstü ile güzel. Tercih kullanıcının beğenisine ve bilgisayarının donanım özelliklerine kalmış.

2 Beğeni

hocam kde nasıl kurulur birde bu ekranı yapabilir miyim bende biraz acemiyim de

kde-plasma-desktop paketini kurmanız yeterli. Ancak ben kde kurlumundan sonra xfce masaüstüne ait ne varsa kaldırıyorum, karışıklık olmasın, aynı amaca yönelik birden fazla uygulama kalmasın diye. Masaüstü düzenleme kde ile daha çok seçenek sunuyor.

1 Beğeni