KDE Plazma Bazı Sorunlar

Merhaba
Pardus 19-3

Xfce kullanıyordum kde ye geçtim, şimdilik çözmeye çalıştığım 2 sorunum var.

  1. Ekran Görüntüsü Programında XFce deyken ekran görüntüsünü alınca panoya kopyalayabiliyordum, KDE de bu seçenek gelmiyor. Alternatif programlara baktım onlarda da panoya kopyalama bulamadım. bu seçeneği nasıl getirebilirim yada panoya kopyalamanın olduğu alternatif program önerisi

  2. XFCe de Notlar uygulaması sistem çekmecesinde oluyordu, KDE de sistem çekmecesinde görünmüyor, Terminalde xfce4-notes komutu ile açtığım zaman sistem çekmecesine geliyor fakat tekrar terminali kapatınca sistem çekmecesinden kayboluyor.

Kde’ye hoşgeldiniz.

  1. sorununuz için kde-spectacle paketini kurmanız gerekecek. Bu program ihtiyacınızı karşılar. Diğer ekran görüntüsü alma paketlerini kaldırın ardından yeniden başlatarak kullanmayıdeneyin.

  2. sorununuz içinse Kde ortamında plasmoidler bulunur. Çeviri olarak gereçler olarak geçer. Panel’in sağ tarafındaki çizgili işarete tıklayıp gereç ekle dediğinizde açılan yere notlar yazın oradan çift tıklayarak ya da sürükle-bırak yöntemiyle notlar uygulamasını edinebilirsiniz.

Çözmekte zorlanırsanız bunun için video çekebilirim.

1 Beğeni
  1. Sorun için çözüm oldu teşekkür ederim,

  2. Soruna gelince gereç eklede notlar yok malesef, daha önce denemiştim, Yeni Gereçler al dan da Notlar diye arattırdım sonuç dönmedi

1 Beğeni

plasma-widgets-addons paketini kurarak notları gereçlerde aratır mısınız?

1 Beğeni

Tamamdır buda oldu çok teşekkür ederim.

1 Beğeni

Rica ederim. Parduslu günler.

2 Beğeni

Bu konu son cevaptan 30 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni cevap girilmesine izin verilmiyor.