KDiskMark ile disk hızınızı öğrenin

KDiskMark, Windows’taki CrystalDiskMark’a benzeyen, HDD/SSD benchmark için kullanabileceğiniz, disklerinizin yazma ve okuma hızlarını görebileceğiniz, ücretsiz ve açık kaynak kodlu bir yazılımdır. KDiskMark, basit bir kullanıcı arayüzüyle geliyor. Uygulamayla yaptığınız benchmarkların sonuçlarını kaydedebilirsiniz.
İndirme adresi: https://github.com/JonMagon/KDiskMark/releases/download/3.1.4/kdiskmark_3.1.4-debian_amd64.deb

Ekran Görüntüsü - 2024-07-29 16-26-32

7 Beğeni

Yaklaşık 1 aydır ben de kullanıyorum fakat gösterdiği değerler crystal disk marktakilerle uyuşmuyor. Programın köşesinde de bir uyarı var önbelleğin tazelenmesini öneren bir mesaja açılıyor. Şimdi bilgisayar başında değilim. Bilgisayara geçince gösteririm.

1 Beğeni

Dikkat çekmek için flood yapıyorum, özür dilerim.

Bendeki Kdiskmark’ı flathub’dan indirip kurdum. Bilgisayarıma kurulur kurulmaz köşede şöyle bir uyarı verdi ve hiç geçmedi:

Ekran görüntüsü_2024-07-29_23-25-15

Uyarıya tıklatınca şöyle diyor:

Ekran görüntüsü_2024-07-29_23-26-19

“KDiskMark’ın bu sürümünde düzeltilemeyen sınırlamalar var.
Önbelleği temizleme ve korumalı dizinlere yazma mümkün olmayacaktır.
Önbelleği temizlemeden ölçülen okuma performansı doğru olmayabilir.
Gerekirse dağıtım için yerel paketi veya AppImage’ı kullanın.”

Bunun neden olduğunu bilmiyorum.

Ölçüm sonuçları da windows tarafındaki crystaldiskmark ile uyuşmuyor.

Pardus mağazada artık var :slight_smile:

Bende “bulunamadı.” ve “paket önbelleğini güncelle” diyor. Güncelle dedim ama yine aynı. Benim sistemim biraz bozuk. Format istiyor. Ondan olabilir.

Bu konu son yanıttan 10 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıtlara artık izin verilmiyor.