kyocera markalı bir yazıcım var yazımın ethernet bağlantısı bozuldu yazıcıyı usb ile keentic markalı modemime bağladım modemde windows cihazlar için paylaşım özelliği var windows sistemde ağ üzerinden yazıcıya belge gönderebiliyorum ancak modemin linux desteği yok bu konuda bir şeyler yapılabilir mi?
tam olarak modeli nedir yazıcının, ilgili sürücüleri ve yöntemleri araştıralım.
modemim keenetic Extra DSL (KN-2111) yazıcım kyocera 2135dn modem arayüzünde yaptığım ayarlar görsellerdeki gibi bu ayarları yaptıktan sonra windows tarafında yazıcı ekle menüsünden yazıcıyı ip adresi belirterek açılan menülerden kyocera network printer seçerek windows sürücülerini yükleyip elle ekliyorum.
Şuan mevcut sistemimde sanal pc üzerinde bu işlemleri yaptım belgeleri sanal pcye atıp çıktıya gönderiyorum.
“Yazıcı Ayarları” uygulamasından “Ekle” butonuna tıkladıktan sonra yazıcı eklemek için bir sürü seçenek çıkıyor.
“SAMBA üzerinden Windows yazıcısı” olanı bir deneyebilirsiniz. Diğer seçenekleri de tek tek deneyin. Görseldeki ayarda SMB yazdığı için belki SAMBA seçeneği çalışabilir.
“Ağ yazıcısı bul” seçeneği ile ip adresini girip denenebilir veya diğer protokolleri de bir deneyin. Hangisi olursa
Selamün Aleyküm
Sürücü olarak Generic PDF Printer sürücüsünü deneyebilir misiniz?
Değerli dostlarım aşağıda görselleri paylaşmış olduğum şekilde sorunu çözebildim. Yazıcıyı ağda arattım jetDirect isiminde bir bağlantı buldu sonrasında orjinal sürücülerini yükledim çıktı alabiliyorum.
Bu konu son yanıttan 10 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıtlara artık izin verilmiyor.