Kiosk uygulanması masa üstünün kapatılması

Selamün aleyküm arkadaşlar. Uzun süredir windows kullanıcısıyım. Bir projemde ücretsiz olması hasebiyle linux tabanlı bir işletim sistemi kullanmaya karar verdim. Pardusu ilk çıktığı zamanlardan beri ara ara takip ediyorum. Donanım kontrolu yapan bir projemde kullanmaya karar verdim. Şöyle iki sorum var size.

Masa üstü görsellerini kullanmadan daha doğrusu konsol olarak nasıl kullanabilirim. Üzerinde sadece bir yazılım çalıştıracağım. Bilgisayar açıldığı zaman program otomatik başlıyor. Pardusun arayüzüne görsel ihtiyacım yok. İkinci olarak açılış yöneticisini nasıl kapatabilirm. sadece pardusu kullanıyorum. İkincil bir işletim sistemi kullanmıyorum.

Kısaca özetlersem işletim sistemin doğrudan açılıp grafik arayüzünü başlatmadan benim başlangıça atadığım programı çalıştırmak istiyorum. Görsel hali ile şu anda kullanıyorum ama hem başlangıçta işletim sistemini seçiyor olmam ve de arayüzün gelmesi, işin amacının dışına çıkıyor. Nasıl yapabilirim. Sunucu sürümü benim işimi görürmü ?

Sunucu işinizi görecektir.

1 Beğeni

Selamün Aleyküm
Sistem açılışında başlatmak için systemd’ye bir hizmet olarak tanıtabilirsiniz.

Cevaplarınız için teşekkür ederim. Sunucu sürümünü kurdum. Sürücüyü bölümlendirdim. root olarak sistemi açtım ancak yedek sürücüye erişmek istediğimde erişim engellendi hatasını alıyorum. Sebebini anlayamadım.Bir sorum daha var. Sunucu sürümünde grafik ara yüze sahip yazılımalrı çalıştırabiliyormuyuz ?

Merhaba; Sunucu sürümünde grafik arayüzü kurulu olarak gelmiyor. Dolayısı ile grafik arayüze sahip programları direk çalıştıramazsınız. Ancak grafik arayüzü yüklerseniz çalışacaktır. Grafik arayüz kurmanız durumunda sunucu sürümün bir anlamı olmayacaktır, direk masaüstüne sahip bir sürümü kurmak daha mantıklı olacaktır. Grafik arayüze sahip fakat masaüstü görselleri olmayan bir sistem için openbox pencere yöneticisini tercih edebilirsiniz.

Çok teşekkür ederim. Aslında aklımda ki şey desem yeridir. İstediğimiz gibi yapılandırabiliyormuşuz. Eğitim videolarıda bol miktarda mevcut. Benim gibi acemilere göre.

Bu konu son cevaptan 10 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni cevap girilmesine izin verilmiyor.