Klasörler kilitli gözüküyor

kolay gelsin. ek ilettiğim resim gibi klasörlerimde kilit resmi var. daha önce çift işletim sistemi kullanırken aynı sorunu yasamıstım

konusunda windows u kapatırken shift ile kapatmak sorunu çözer demişlerdi çözdüm. bu sefer durum söyle farklı. makide ram sorunum oldu, ram i degistirdikten sonra bios pilini cıkarıp takmıstım. su anda hdd hala 3 parca. birinde windows yüklü ama calısmıyor. biri yedek biride pardus. windows u kurmadan devam etmek istiyorum ama bu sorunu halledebilirsem.

bir fikri olan varmı?

Selâmün Aleyküm,
Direkt çözümü bilmiyorum fakat dolaylı yoldan şu şekilde yapabilirsiniz:

Win10’u indirip o bölüme (kilitli dosyaların olduğu bölüm, ör: /dev/sda1. Diskler uygulamasından görebilirsiniz, NTFS olan bölüm.) format atarsınız. Kurarken iki seçenek soruyor “Özel”, “Yükselt” şeklinde. Yükselt seçeneği dosyalarınızı koruyacaktır.

Windows açılınca komut istemini yönetici olarak başlatıp şu komutu yazın:
powercfg.exe /hibernate off

Normalde bu komut yeterli ama şimdi Windows, Pardus’u görmeyecektir. Merak etmeyin Pardus’a hiçbir şey olmadı. Bu durumu gidermek için herhangi bir Pardus sürümünü yeniden indirmeniz gerekiyor. Onunla kurulum yapmayacağız, onun canlı sistemini kullancağız.
İndirdiğimiz .iso’yu yeniden yazdırıyoruz. Windows için kullandığınız usbye yazdırabilirsiniz artık Windows’la işimiz bitti.
Bilgisayar’ı kapatıp usb ile başlatıyoruz. Açılan pencereden Pardus Çalışan’ı seçiyoruz. Sistem açılınca başlat menüsü üzerinden Pardus Başlangıç Onarma’yı açıp başlangıcı onarıp sisteminizi yeniden başlatabilirsiniz.

Dizinlerin kilitleri gidecektir.

1 Beğeni

Hdd yi yeniden bolumlere ayırın.

Durumun ram ya da bios piliyle bir ilgisi yok.

1 Beğeni

Sağ tıklayı aç deyin

ntfsfix uygulaması işinizi görecektir. Terminalden ntfs-3g paketini kurun:

sudo apt-get install ntfs-3g

Daha sonra windows’un bulunduğu bölümü ntfsfix ile düzeltin:

# sda3 yerine windowsun bulundugu bolum
sudo ntfsfix /dev/sda3 

Windows’un bulunduğu bölümü tespit edebilmek için GParted veya Diskler uygulamasini kullanabilir, veya terminalden lsblk ya da sudo fdisk -l komutunu kullanabilirsiniz.

2 Beğeni

Bu konu son cevaptan 10 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni cevap girilmesine izin verilmiyor.