Merhaba
Acer Swift 1 Laptopa Pardus 25xfce kurulumu yaptim . Laptop klavyesi uygun olmadi. EKran klavyesi beni zorluyor. Klavye duzeninden hangi klavye modelini secmem gerek laptop modeline gore acer dizstu olmadi mesela
Evrensel Türkçe Q düzenini seçmelisiniz. Markanıza göre hafif farklı tuşlandıma olabilir, Pardus sanırım onu algılıyor.
Yanıtınız için teşekkür ederim.
Yukarıdaki gibi seçim yaptım sanırım bunu kast ediyorsunuz. Bazı tusların altındaki simgeler Mesela U tusuna bastığımda 5 cıkıyor yani alt karakter
Numlock tuşunuz açık olduğu için bu olay yaşanıyor. Fiziksel klavyenizdeki numlock tuşunu kapatın.
hahaha gidip klavye düzeninden yapmadığım ayar kalmadı…meğer bu kadar basitmiş ![]()
bir sorum daha var ben q klavye düzeninde kullanmak istiyorum. Fakat her açılışta klavyeyi f değil Türkçe olarak seçmem gerekiyor. Buna bir çözüm var mı? Uçbirimden (Terminal sanırım) değişiklik yapabiliyor muyuz?
sudo nano /usr/share/X11/xkb/symbols/tr
Komutu ile açılan editördeki
Q klavye düzenindeki default partial parametresindeki default komutunu silin.
F klavye düzenindeki partial parametresinde default komutunu ekleyerek default partial olarak düzenleyin.
Sırayla aşağıdaki tuşlara basarak kaydedip kapatın:
CTRL+O
Enter
CTRL+X
Bu konu son yanıttan 10 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıtlara artık izin verilmiyor.