Klavye Tuşlarının Görevlerini Değiştirme

Merhaba. Pardus’ta klavye tuşlarının görevlerini nasıl değiştirebiliriz? Klavyemin özel tuşları(ctrl,shift,alt,fn…) çalışmıyor. Ne BIOS’ta ne Windows’ta ne de Pardus’ta özel tuşlar çalışmıyor. Bu tuşların görevlerini Num Lock’taki /, *, -, +, Right Enter,Delete tuşlarına atamak istiyorum bunu nasıl yapabilirim?

Öyleyse sorunuzu çözdünüz demektir. İletinizi çözüldü olark işaretleyiniz ki çözüm bulunamayan sorular arasında kaybolmasın.

Evet böyle bir işlem için xbindkeys kullanılıyor:

Xbindkeys, klavyedeki belirli tuşlara veya tuş kombinasyonlarına komutları bağlamaya izin veren bir programdır. Xbindkeys, multimedya tuşlarıyla çalışır ve pencere yöneticisi ve masaüstü ortamından bağımsızdır.

Bunu nasıl kullanacağınızın talimatları, İngilizce dilinde ve şurada yazıyor.

1 Beğeni

Merhaba. Yardımınız için teşekkürler. Fakat “xbindkeys” programıyla nasıl yapacağımı bir türlü çözemedim. Genellikle uygulamalara kısayol eklemek için kullanılıyor anladığım kadarıyla. Tuşların görevlerini değiştirmeyi yapamadım ne yazık ki. Fakat başka programlar ararken GitHub - sezanzeb/input-remapper: 🎮 An easy to use tool to change the mapping of your input device buttons. bu linkteki programa denk geldim. Oldukça sade ve kullanışlı. Tuşların yerini değiştirebildim sonunda.

Selamunaleyküm
auto key kullanabilirsiniz benim klavyemde ><| tuşları sıkıntılı olduğu için auto key kullnıyorum
bunu için


pardus yazılım merkezinden depodan auto key common ve gtk sürümünü tikleyip yükleyebilirsiniz ben kde kullandığım qt yi yütledim
veya terminalden sudo apt install autokey-common autokey-gtk yükleyebilirsiniz
sonradan

en son hepsini save diyip
settings den

2 Beğeni

Aleyküm Selam. Yardımınız için teşekkürler. Sorunumu yukarıda belirttiğim linkteki programla çözdüm. Sizin belirttiğiniz program da oldukça kullanışlı görünüyor. Autokey programını da notlarımın arasına aldım.

1 Beğeni

Bu konu son yanıttan 10 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıt girilmesine izin verilmiyor.