Klavye ve Fare Donma Sorunu

Selamun Aleyküm. Tam olarak sorunun ne zaman başladığını hatırlayamıyorum. Başlarda klavyede donma şeklinde başladı ama şimdi epey ilerledi sorunum. Artık ara ara farede de donma, kesik kesik hareket etme gibi sorunlar yaşıyorum. Klavye de bazen uzun bir süre hiçbir tuş basmıyor. Bazen bastığım tuşlar sonradan gecikmeli olarak basıyor. Şu anda da mesela sorunsuz takılmadan yazabiliyorum. Pilden mi olabilir dedim ama pil değiştirdimse de sorun düzelmedi. Klavye donsa da fare sorunsuz çalışıyordu başlarda ancak şimdi fare de ara ara takılmaya başladı. Tamamen hareketsiz kalmıyor ama kesik kesik hareket ediyor, gecikmeli hareket ediyor gibi. Tam tarif edebildim mi bilemiyorum ama sıfırdan kurulum mu yapmam gerek yoksa kurtarma imkanı var mıdır acaba? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Teşekkürler şimdiden.

Anlatabildiniz.

Yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla pilli-radyo kontrollü klavye fare seti kullanıyorsunuz. Bu tip cihazlar belli bir iletişim protokolü kullanarak radyo dalgaları üzerinden eş donanımla iletişim kurarlar. Cihazı oluşturan parçaların zamanla değer değiştirmesi, ısı, vb gibi etkenler radyo frekansını değiştirebilir. Ayrıca arada bulunan bazı cisimler de iletişim kalitesini bozabilir.

Fakat bu tip iletimlere en çok etken olan şeyler GSM sinyalleri, modem sinyalleri gibi sinyallerdir. Bu sinyaller klavye fare setinize girişim yaparak sinyal kalitesini bozabilir, hatta iletişimi tamamen koparabilir. Eğer modem cihazınız setinize çok yakınsa daha uzağa taşıyın. Cep telefonunuz çok yakınsa uzakta tutmayı deneyin. Ayrıca bulabilirseniz bir arkadaşınızdan ödünç klavye ve fare alarak sisteminizde test edin. Şayet sorun tekrar etmiyorsa setiniz sorunlu/arızalı; veyahut anlattıklarım haklı demektir.

Son ihtimal yazılımsaldır. Fakat çok düşük bir ihtimaldir. Yazılımla ilgili bir sorun varsa, sisteminiz setinizi tam anlamıyla tanımlayamamışsa, driver eksikliği varsa nadiren bu tip sorunlar ortaya çıkabilir.

Kolay gelsin.

2 Beğeni

Evet modem bilgisayarın üzerindeydi. Uzaklaştırınca düzeldi gibi şimdilik. Çok teşekkür ederim ilgilendiğiniz için. Çok sağolun.

1 Beğeni

Bu konu son yanıttan 30 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıt girilmesine izin verilmiyor.