Klavyede çalışmayan tuşlar

Merhabalar,

Pardus 17.5 Deepin Desktop kullanıyorum. Klavyemdeki Esc ve Esc’nin altındaki çift tırnak tuşları çalışmıyor. Ayarlardan görseldeki klavye düzenlerinin hepsini denedim sonuç değişmedi.
DeepinEkranG%C3%B6r%C3%BCnt%C3%BCs%C3%BC_alan-se%C3%A7_20190731104112

(Not: Gnome-onboard ekran klavyesini yükledim, bahsettiğim tuşlar orda çalışıyor. Kullandığım cihaz Lenovo ideapad u330 touch )

Başka bir klavye takarak deneme yaptınız mı?
Çalışan Pardus ile açarak deneme yaptınız mı?
Aşağıdaki komut ile tr_TR.UTF-8 UTF-8 seçeneğini seçerek deneme yapınız.

sudo dpkg-reconfigure locales
1 Beğeni

Başka klavye ile deneme imkanım şu an için olmadı fakat diğer yöntemlerde sonuç olumsuz maalesef.

Tuşların durumunu anlamak için harici bir klavye ile denemek mantıklı olacaktı. Biosa girerek ESC tuşuna bastığınızda işlemi iptal ediyor mu?

Şimdi onu da denedim maalesef bios ortamında da esc tuşu çalışmadı. Bios’a girmişken acaba tuş takımı ile ilgili bi ayar falan mı acaba diye bakındım o da yok. Donanımsal bir soruna işaret ediyor gibi ama cihazı düzenli temizleyip, sıvı teması olmaması için yoğun çaba sarfederim. Klavye aydınlatması sorunsuz çalışıyor bu arada belki konu ile ilgisi yoktur ama.

Eğer bios ortamında bile çalışmıyorsa donanımsal bir sorundur. İşletim sistemi ile alakalı değil demektir. İlla sıvı temasına gerek yok. Belki ısıma ve soğuma yüzünden kart çatlamış bile olabilir. Ya da klavyeden çıkan kablo kırılmış olabilir.

Bu konu son cevaptan 30 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni cevap girilmesine izin verilmiyor.