Casper marka dizüstü bilgisayarda 23.4 xfce sürümü mevcut. Kurulum sonrası klavyede “fn f12” ve “fn f11” kombinasyonlarıyla ses açma ve kapama yapılamıyor. Klavye kısayolu ataması için yapay zekadan destek aldım ancak tuşlar tanınmıyor anladığım kadarıyla. Şöyle bir durum var ki ses azalıyor/artıyor tek sefere mahsus ancak sistemi kitliyor/donduruyor. Klavye o an itibarıyla kullanılmaz oluyor ve birkaç dakika sonra uygulamalar fare hareketlerini algılamamaya başlıyor (örn. Sekme/ekran tümüyle kapama). Bu durumda oturum kapatma/yeniden başlatma seçenekleriyle ancak eski hâle dönebiliyorum.
Burada @DEFAULT_SINK@ yazan yerin yerine pactl list short sinks komutunun çıktısının başındaki numaralardan istediğiniz ses cihazını koyabilirsiniz, eğer @DEFAULT_SINK@ bırakırsanız varsayılan hoparlörün sesini ayarlar.
Verdiğiniz kodları klavye kısayol ekranında işleyebildim ancak “fn” tuşuyla birleştirme olmaksızın çalışıyor. Doğrudan tek tuşa atama (f11 veya f12) yaptı. Klavye “fn” kullanımı sebebiyle tekrar devre dışı kalsa da kendine dönebildi kısa sürede (bu noktada yeniden başlatma/oturum kapama seçeneklerine başvurmadığımı, bu kez ekran klavyesini çalıştırdığımı dipnot düşmüş olayım bilgisayarın kendi kendine dönüşünde net etkisi olup olmadığına emin olmamakla birlikte).
İlginiz için teşekkür ederim, aynı sorunu yaşayanlara öneri mahiyetinde; “fn” tuşunu kısayol ekleme ekranında hiç kullanmadan ekrandaki yazılı uyarıya göre “tek tuş” görevlendirin.