Kodla açılan uygulamaya kısayol oluşturma

Anaconda kurdum ve her seferinde terminale “anaconda-navigator” yazmak yerine böyle bir şeyi bastığımda otomatik çalıştıracak bir kısayol oluşturabilir miyim ? nasıl ?

Önce dosya yöneticisini açın ve Kontrol-H tuşlarına basarak gizli dosyaları gösterin. Daha sonra .local/share/applications dizinine gidin ve boş bir dosya oluşturun ve adını anaconda.desktop yapın. Sonra şu kodları dosyanın içine yapıştırın.

[Desktop Entry]
Categories=development;
Comment=Anaconda Navigator
Comment[tr]=Anaconda Navigator
Exec=anaconda-navigator
GenericName=Anaconda Navigator
GenericName[tr]=Anaconda Navigator
Icon=/iconun/bulunduğu/dizin/
Name[tr_TR]=Anaconda Navigator
Name=Anaconda Navigator
StartupNotify=true
Terminal=false
Type=Application

Sonra sağ tıklayp Özellikler düğmesine basıp bu dosyayı bir program gibi çalıştırmaya izin ver seçeneğini işaretleyin. Artık uygulama menünüze kısayol oluşmuş olacaktır. Dilerseniz aynı dosyayı masaüstüne kopyalayıp masaüstüne de kısayol oluşturabilirsiniz.

2 Beğeni

Ekran görüntüsü_2021-01-06_16-32-11

KDE ile alakalı olabilir böyle bir hata alıyorum.

terminal için ctrl alt t gibi falan mı hani? klavye ayarlarından yapılır. Komutun ismini yazıp kısayola basacaksın.

Merhaba, şu an uygulamanızın Uygulama Menünüze gelmesi gerekiyor. Uygulama menüsünden başlatmayı deneyin

evet orada var fakat anaconda-navigator programı bulunamadı diyor. her neyse ben başka program kullanmaya başladım bu durum benim için çok sorun değil lakin başka birisi böyle bir durumla karşılaşırsa bilemiyorum.

1 Beğeni

Programı nereye yüklediniz?

Kök dizin var. Orada home var, onun içinde benim bilgisayar kullanıcı adım (vb.) “aykut” dizini var, onun içinde Ev Dizini var orada ctrl-H’ye basıyorum ve devam ediyorum.

Böyle gözüküyor daha açmak için:
/home/aykut/.local/share/applications/

1 Beğeni

Bu konu son cevaptan 30 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni cevap girilmesine izin verilmiyor.