Kök dizinden dosya silmek neden çok uzun sürüyor?

S.a hayırlı geceler kandiliniz mübarek olsun timeshift yedekleri sistemde çok yer tuttuğu için silerek yer açmak istedim. Silinecek dosyaların hesaplanması yaklaşık yarım saat sürdü silmeye başlayalı 1 saat oldu 3 saat sürecek diyor belirli aralıklar ile yönetici parolası istiyor. Linux sistemlerde dosya silmek veya yüklemek bazen işgenceye dönüyor yada benim sistemde bir sıkıntı var. Bu durum normal mi sizce değerli dostlarım. silinmesi gereken dosya 100gb

Sil degilde Kalıcı olarak sil secenegine tiklamis olabilir misiniz ? Kalici olarak sil seçeneği uzun surer cunku dosya silinirken bir yandan da sektörleri tekrar tekrar bir sablonu yazarak siler.

kalıcı olarak sil demiştim windowstan kalan bir alışkanlık çöpe gönderse hala yer tutar diye düşündüm silme devam ediyor iptal edip normal sil desem sorun olur mu acaba

O kadar buyukdosyayi cope gondermez.
Çöpteki dosyalari da sag tiklayip Copu bosalt diyerek bosaltabilirsiniz.

Merhabalar,

Gördüğüm kadarıyla yaklaşık 2 milyon 647 bin dosyayı silmeye çalışıyor, bu sebeple dosyanın toplam boyutundan bağımsız olarak yapılması gereken milyonlarca işlem var. Yani dosya sayısı fazla olduğu için bu kadar uzun sürmesi normaldir. Çok sayıda dosyayı kısa sürede silmek için geliştirilen farklı yöntemler olabilir araştırmak gerekli.

Bu konuyla ilgili burada belirtilen ve gayet hızlı olduğu anlaşılan bir yöntem var. Ayrıca bu paylaşımda farklı alternatiflere yer verilmiş ve hız karşılaştırması yapılmış. Aşağıdaki komut kullandığınız yöntemden çok daha kısa sürede dosyaları silecektir.

ÖNEMLİ NOT: Terminal üzerinde komutu çalıştırdığınız dosya konumuna çok dikkat edin yanlışlıkla tüm bilgilerinizi silebilirsiniz. Emin olmadığınız kısımlarda mutlaka danışınız.

find ./ -type f - delete

Bu komut dosyaları silecektir, klasörleri silmek içinde benzer bir komut kullanabilirsiniz. Sayıca çok olan tür dosyalar ise, komut sonrasında kalan boş klasörleri GUI üzerinden hızlıca silebilirsiniz.

yanıtlar için teşekkür ederim

find /home/timeshift -type f -delete

bu komut satırı ile home içinde yer alan shift klasörü içindeki her şeyi silebilir miyim?

Bu komut ilgili klasördeki (timeshift klasöründeki) tüm dosyaları siler. Fakat klasörler kalır.

Home klasöründeki içerikleri silebilmek için yetkili kullanıcı olmanız gerekebilir, bu sebeple komutu çalıştırırken sudo eklemeyi unutmayın.

sudo find /home/timeshift -type f -delete

şeklinde çalıştırabilirsiniz.

teşekkür ediyorum hemen deniyorum.

1 Beğeni

uç birimden komutları çalıştırdım kısa sürede klasörlerin içi boş gözükmeye başladı fakat klasörü sil dediğimde tekrar hesaplama yapmaya başladı içi dolu gibi algılıyor.

iç içe klasörler varsa onları hesaplıyordur, tüm dosyaların silindiğini kontrol etmek sizin için zor olabilir fakat rastgele bir şekilde klasörlerin içerisine bakıp dosyaların silindiğine emin olabilirsiniz.

Klasör sayısı da fazla gibi, bu klasörleri silmek için aşağıdaki komutu kullanabilirsiniz:

sudo find /home/timeshift -type d -delete

dizin boş değil silinemiyor hatası verdi

Dosyaları silmek için çalıştırdığınız komut tüm işlemi tamamladı mı, veya herhangi bir hata kodu döndürdü mü?

2.5 milyon dosya için yaklaşık 20-25 dakika sürmesi gerekiyor, muhtemelen dosyaları silecek olan komut ile ilgili bir problem olmuş onu çözmek gerekli.

Birde dizin boş değil hatası verdiği adreste gerçekten dosya var mı kontrol edebilir misiniz?

sudo find /home/timeshift -type d -empty -delete

bu komut sadece boş olan klasörleri silmeyi deneyecektir, öncekine göre biraz yavaş çalışır fakat en azında içi boş olan klasörleri silebilirsiniz.

klasörleri tekrar kontrol ettim içleri boş değil sadece bir kere parola sorsa sorun değil sabaha kadar silsin fakat belli aralıklar ile parola istiyor. sistemde ikinci işletim sistemi deepin Os da yüklü olmadı oaradan tek parola ile silmeyi deneyeyim

sudo rm -r dizinadi…

dizin adini tam girin tum pc yi bosaltmasin :slight_smile:

sorun çözülmüştür ilgilenen herkese teşekkür ederim sudo rm -r komutu işimi gördü

1 Beğeni

Bu konu son cevaptan 10 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni cevap girilmesine izin verilmiyor.