Yeni kullanıcı açtığında basit şifre oluşturmaya izin vermiyor . Bence burası biraz esnek yapılmalı . Yaşlı bir amca için yada çocuğun için güçlü parola oluşturmak biraz saçma. Sistem çok karışıyor ne şifre yazacağıma . Bu kısım mantıksız olmuş. Format çekerken 2 kere space tuşuna basıp şifre oluşturmaya izin veren sistem burada bir türlü şifre yazamadım basitce .
Sonuçta Süper Kullanıcı şifresi güvenlikli olmalı, eğer uzaktan erişim açıksa. Ama usermod ile bu kuralı atlatabilirsiniz. Mesela, sudo usermod -p 1234
Öneriniz konuyla ilgili değil, konuda yeni kullanıcı eklemek isteniyor, süper kullanıcı değil.
Bencede bu çok büyük ve birokadarda saçma bir sorun maalesef. Burda sorun Pardus’dan değil Debian’dan kaynaklı. Debian ilk kurulurkende uzun ve karmaşık olmayan şifreleri kabül etmiyor, demekki kullanıcı eklerkende böyle. Pardus’un kendi kurulum aracı olduğu için bu sorunu aşıyoruz tabi ama demekki ekip kullanıcı ekleme işlemlerine dokunmamış.
kurulumda 4 kere space tuşuna basıyorum kabul ediyor bende . Çıkan uyarıyı dinlemeyip devam diyorum .
o zaman kullanıcı eklendikten sonra passwd ile değiştirsin
Benim çocuklar oyun oynasın diye açtığım kullanıcının şifresi 123, şifre 4 karakter bile değil. O uyarı sadece tavsiye olsa gerek. Bir engel teşkil ettiğini düşünmüyorum.
Ben KDE kullanıyorum. İnsan dilerse şifresiz kullanıcı da açabilmeli anlamsız bir kısıtlama olmuş.
öyle yapma, komutlarla kullanıcı ekle. sudo adduser <kullanıcı adı> ile kullanıcı ekle, şifre önemli değilse ve zaten süper kullanıcı olmayacaksa şifresiz olsun. şifre de istersen, kurallara takılmamak için sudo passwd <kullanıcı adı> komutunu kullan.
Bu kullanıcının işini çözer işini halletmesini sağlar. ![]()
Ama arayüzün sorununu çözmez.
Arayüz de bu imkanları sağlamalı. Arayüz “sıfır terminal gerekliliğini” sağlayacak kabiliyet ve donanımda olmalı. Bunlar dülzetilmesi gereken önemli eksikler.
Mevcut duruma bakılırsa bu şekilde geçici çözüm olarak kullanılabilir .
Bu konu son yanıttan 10 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıtlara artık izin verilmiyor.