Merhabalar öncelikle. Okulumuzda diyanetin Kuran’ı Kerim uygulaması kullanılıyor. Fakat Diyanet Windows uygulaması olduğu için wine ile açmaya çalışsak da bir yerden sonra uygulamada hata alıyoruz. Acaba programın Pardus’a uyarlanmış olarak var mıdır ?
Hocam araştırdım maalesef bulamadım. Bildiğim kadarıyla işletim sistemi olarak pardus kullanıyorlar. Diyanete mail atarak pardus için uyarlanmasını isteyebilirsiniz. Yalnız aşağıdaki bağlantıda süre ve dualar olarak isimlendirilen bir uygulaması var.
https://mobilhizmetler.diyanet.gov.tr/surevedualar.html
Hocam o uygulamayı daha evvel Kur’an çevirileri üzerinde çalışırken kullanmıştım. En büyük eksisi, full paket olarak inmemesiydi. Yani bir sureyi açıp dinleyeceğim zaman o surenin ses dosyalarının inmesini bekliyordum. Ama genel olarak iyi bir uygulama. Hatta çok iyi. Bir ayeti arapça dinledikten sonra otomatik Türkçe olarak tekrarlama modu falan vardı.
Wine ile hata alıyorsanız, bottles (şişeler) deneyebilirsiniz. Ya da, misafir eklentilerini kurmak şartıyla VirtualBox kurup içine windows kurarak çalıştırmayı deneyebilirsiniz.
EDİT:
Şurada online Kur’an uygulaması var direkt çalıştırabilirsiniz:
EDİT-2
Online uygulamayı biraz kullandım. Hafız seçenekleri, Türkçe modu vb de var. Yani bilgisayara kurmaya gerek olmadığını söyleyebilirim. Masaüstüne sayfayı kısayol oluşturarak Firefox ya da Chrome üzerinden kullanabilirsiniz.
Diyanete pardus için bir talep ilettim hocam zaten ama belki bundan önce bir çözüm bulabiliriz diye düşündüğüm için sormak istedim.
Benim ilçemdeki Diyanette görevli bir çalışanın bilgisayarında Pardus olduğunu görmüştüm .
lutris ile çalıştı aldığım hatalar için yz çözümleri
sudo dpkg --add-architecture i386
sudo apt update
sudo apt install libgl1:i386 libglx-mesa0:i386 libvulkan1:i386 libgnutls30:i386
sudo apt install libfreetype6:i386
sudo apt install dxvk
Bu konu son yanıttan 30 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıtlara artık izin verilmiyor.