Kurduğum exe. uygulamalarının kısa yolunu bulamıyorum?

kurduğum exe. uygulaması kurulum sihirbazının son aşamasında ,sihirbazı kapat uygulamayı başlat seceneğini işaretlediğim de uygulama açılıyor ama uygulamadan çıkış yaptığımda uygulamanın kısa yolu nerde bulamıyorum.Playonlinux ta uygulama kısa yolu yok,pc masa üstünde uygulma kısa yolu yok. Playonlinux sanal sürücüsünde uygulama pakati kurulmuş açılmış halde var ama başlatma kısa yolu yok.

başlat.exe veya kur’an-ı Kerim.exe sağ tıklayıp playonlinux ile açmayı deneyin

yaptım ama ikisinde de yanıt vermiyor sadece playonlinux açılıyor

hocam payonlinux ta yüklü oyunları ayarlardan göre biliyorsunuz bakım bakalım uygulma var mı varsa kaldırın tekrar yükleyin:

çözdüm sanal playonlinux yapılandır sekmesinden / bu sürücü için kısa yol ekle kısmına tıkladım.en üste attığım ss deki sürücüde kurulmuş olan paketten exe. uygulamasını seçtim.Playonlinux ana ekrana uygulamam geldi.Ondan önce (yine en üstteki fotoğrafta var)başlat exe. uygulamasını seçmiştim o çalışmamıştı.Burak Erkuş yardımcı olmaya çalıştığın için çok teşekkür ederim.Sorun çözüldü rahatladım çok şükür :slight_smile:

1 Beğeni

Playonlinux ile değil de wine ile kurmayı da deneyebilirsiniz. Wine ile kurunca menüde wine klasörü çıkıyor ve wine ile yüklenmiş tüm uygulamaları orada görebiliyorsunuz.

wine bir türlü kuramadım yada bilmiyorum belkide kurmuşumdur çünkü playonlinux ile krulum yaparken wine işlem yapıyor onun dışında wine’ı müstakil olarak yada exe.uzantısına sağ tıklayıp birlikte aç seçenekleri içinde göremiyorum.

Bu konu son cevaptan 30 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni cevap girilmesine izin verilmiyor.