Pardusu grafik arayüzü ile kurarken Windows ta ki gibi c ve d dizini oluşturmak sistemi c ye kurmak istiyorum nasıl yapabilirim?
2018 Pardus öntanımlı, XFCE masaüstü ,
DVD veya USB den çalışan Pardus ile Donatılar - Diskler programı kullanarak,
disk bölümleme - bölüm oluşturma işlerini yapabilirsiniz,
bu işlem yeni başlayanlar için biraz zor, çalışmalısınız.
Pardus çalışan DVD - USB de internet bağlantınız varsa,
GPARTED programını yükleyerek de,
disk bölme-oluşturma işlemini yapabilirsiniz,
Gparted ile bölümleme örnekleri çok olduğundan,
yüklemeni tavsiye ederim.
XFCE deki gnome-diskler programı da benzer şekilde çalışır.
Alt bağlantıdaki örnek, Gparted programı ile yapılmış ;
Bu bağlantıda, konuyu incelerseniz; Pardus XFCE Kurulum Kılavuzu – Pardus – TÜBİTAK ULAKBİM
biraz çalışırsanız, konuyu çözersiniz.
Gparted ile disk bölümlemede, eski bir çalışma, fikir verebilir, inceleyin ;
Teşekkür ederim hocam araştırdım bu paylaşımı fakat bir disk bölmenin bu kadar karışık olması korkutuyor insanı açıkçası…
Disk de işlem yaparken,
tüm dosyalarınızı " kaybedebilirsiniz ".
dosyalarınızı harici bir disk’e mutlaka yedekleyin.
Aslında bölümleme işleri çok kolaydır,
biraz deneyim kazanmalısınız,
disk’inizde önemli dosyalarınız yoksa, korkmanıza gerek yok,
bolca deneyimleyin, ne kadar kolay olduğunu göreceksiniz.
ilk olarak grafik arayüz ile kur seçeneğini seçiniz daha sonra Disk bölümleme aşamasına gelene kadar kalvuzda anlatıldığı şekilde ilerleyin. Aşağıdaki adımları uygularken bölüm boyutunu kendinize göre ayarlayınız.
Bu kısımda disk boyutunu sorucak ben mevcut diski eşit bölmek için 55 GB yazdım.
bu kısımda dilerseniz ayrı /home bölümünü seçerek /home bölümünü ikinci diske / kök bölümünü ise ilk diske kurabilirsiniz.
Linux larda C VE D disk bölümlemesi olmaz.Disklerde genellikle 4 birinci disk oluşturulabilir.BİRİNCİL OLMAYAN BÖLÜMLEMEDE DİSK HACMİ bitinceye kadar bölümleme mümkündür.Yani bir dike en fazla 4 işletim sistemi kurabilirsiniz.Sanal kurulum hariç.
Linux larda sda1 sda2 sda 3 sda4 gibi bölümler bulunur.
Bu konu son cevaptan 30 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni cevap girilmesine izin verilmiyor.