Kurulum Sonrası Görüntü Gelmiyor

(İsmail) #1

Arkadaşlar Pardus 17.5 ISO dosyasını Rufus ile yazdım ve tamamen disk Pardus’a ait olacak şekilde kurdum, önyükleyici de de bir sıkıntı yok GNU/Lİnux başlat tarzında çıkan ekranda başlatıyorum fakat 92 KHz / 60 Hz diyerek " Out of Range " hatası veriyor monitör ve monitöre ekran gelmiyor. Ya çözünürlük büyük yada hz fazla açılışta bu yüzden ekran gelmiyor, bunu nasıl çözebilirim?

Lİnux ilk defa kullandığım için daha doğrusu daha kullanamadım fazla bilgim yok, Wİndows 10’da gitti kaldım böyle.

0 Likes

(𝗄𝖺𝖺𝗇) #2

Açılışta (grub) e harfine basın. ok tuşları ile quiet splash komutunun sanına gelerek bir boşluk bırakın ve

ro vga=792

Komutunu yazın. F10 tuşuna basarak işlemi sürdürün. Açılırsa komutu grub ayarına kaydedip grubu güncelleyin.

1 Like

(İsmail) #3

dediğinizi yaptım fakat hiçbir şey değişmedi. Sorunum hatalı kurulum yada benzeri şeyler değil.

Kurulum sonrasında pardusun ya çözünürlüğü yada monitör hz değeri yüksek olduğundan monitörüme görüntü gelmiyor. Sistem arka planda çalışıyor, sorun çözünürlük yada hz hakkında, sistemi açmadan bunu değiştirmemin yolu varmı? mesela Kurulum belleğinden güvenli kipten çalıştırabiliyorum şu an yazdığım şekilde fakat kurduğum pardus diskinden boot edince, ne normal ne de güvenli mod da görüntü gelmiyor ( normalde görüntü var elbet, benim monitör out of range diyor. )

umarım anlamışsınızdır.

0 Likes

(𝗄𝖺𝖺𝗇) #4

Sorununuzun hatalı kurulum olduğunu zaten söylemedim. Sorununuzu anladım ve ona göre cevap yazdım. Yazmış olduğum kod zaten ekranınızın ayarlarını değiştirerek denemeniz için yazılan bir koddur. Başka bir ekran takarak deneyiniz.

0 Likes

(system) kapatıldı #5

Bu konu son cevaptan 30 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni cevap girilmesine izin verilmiyor.

0 Likes