Merhaba.
Ben de Pardus kullananlar arasına girdim. Masaustu KDE. Bilgisayarıma kurdum şimde ne yapacağım. Ben Pardusa bakıyorum Pardus bana. Forumu gezdim, daha doğrusu 1 aydır tüm linux forumlarını gezdim su gibi yuttum ezberledim ama beni tatmin etmedi. Şöyle ki; Pardusu kurduktan sonra ne yapacağız, hangi araç-gereci kullanacağız bulamadım. Foruma bu konuda yoruma kapalı başlık açılsa iyi olur. Biliyorum konu çok detaylı ama zaman içinde yavaş yavaş oluşur diye düşünüyorum.
—Birkaç Örnek;
Ofis uygulamaları - LibreOfis
Resim Düzenleyici - Gimp, Pinta
Uygulama yükleme - Synaptic ve Yazılım Merkezi
Windows oyun ve uygulamları - Playonlinux ve Wine
DVD-CD oluşturma -K3b
Ses, Video oynatıcılar - Amarok ve VLC
Diks yönetimi - Gparted
Açılış yöneticisi - Grub Customizer
gibi seçenekler var. Ekranın sağ üst köşesindeki araç çubuğu ile ve sistem ayarlarınddan görsellik ayarlarını değiştirebilirsiniz.
Güncellemeler için synaptic paket yöneticisinde tazele ve Yükseltmeleri seç’i kullanabilirsiniz. (Ömer Çakmak)
-±
Akregator: RSS ve atom tabanlı haber kaynaklarından haberleri takip etmeyi sağlayan açık kaynak kodlu bir yazılımdır.
Blogilo: Blog gönderilerini yerel olarak oluşturmayı ve düzenlemeyi sağlayan bir yazılımdır.
Choqok: Linux dağıtımlarında kullanılabilen başarılı bir mikroblog(twitter,identi.ca) istemcisidir.
Clementine: Açık kaynak kodlu ve özgür bir müzik çalar uygulamasıdır
digiKam: Tüm görüntü dosyalarınızı organize etmenizi ve tek bir arayüz üzerinden yürütmenizi amaçlayan gelişkin bir fotoğraf yönetim uygulamasıdır.
Dolphin: KDE masaüstü ortamının dosya yöneticisi uygulamasıdır.
ExpoBlending: İki resmi üst üste gelecek şekilde karıştırma işlemini çeşitli efektlerle gerçekleştiren yazılımdır.
GnomePlayer: Windows için tasarlanmış bir müzik, video oynatma uygulamasıdır.
Gwenview: KDE için bir resim ve video görüntüleme yazılımıdır.
Kaudiocreator: Müzik CD’lerindeki albüm bilgilerini düzenlemeye izin veren ve farklı müzik formatlarına çevirmeye imkan tanıyan bir yazılımdır.
K3b: Linux sistemler için tasarlanmış özgür ve ücretsiz bir CD/DVD yazma uygulamasıdır.
KdenLive: Çeşitli formatlardaki (QuickTime, AVI, WMV, MPEG, FLV) videolar üzerinde düzenlemeler yapılabilen bir uygulamadır.
Kget: KDE masaüstü ortamının varsayılan indirme yöneticisidir.
Kmail: KDE masaüstü ortamının öntanımlı e-posta istemcisidir.
Knode: KDE’nin haber kaynağı okuyucusudur. Bu yazılımı kullanarak haber sunucularına bağlanabilirsiniz.
Knotes: Gerçek yaşamda yapışkanlı kâğıtlara alınan notları elektronik ortamda kaydetmeye yarayan yazılım. Program, notları otomatik olarak kaydetmekte ve sonraki açılışında bellekte tutulan notları görüntülemektedir.
Kolourpaint: Linux işletim sistemlerinde kullanılan özgür ve ücretsiz bir resim işleme programıdır.
Konqueror: Linux’un KDE arabirimli dağıtımlarında öntanımlı olarak yer verilmiş ağ tarayıcısıdır.
Kopete: Çoklu protokol destekli özgür bir anlık mesajlaşma yazılımıdır
Korganizer: KDE için kişisel bilgi yönetimi yazılımıdır. Bünyesinde e-posta istemcisi, haber okuyucusu (RSS, Atom), takvim, not alma, yapılacaklar listesi gibi özellikleri barındırır.
Krdc: Yerel ağ üzerinden bir başka bilgisayarın masaüstü ortamına erişimi sağlayan bir uygulamadır.
Krfb: Masaüstü erişimi için oturumların yönetilmesini sağlar.
Ksnapshot: KDE için ekran yakalama uygulamasıdır.
Okular: Çeşitli formatlardaki dosyaların (PDF, DjVu, TIFF, PostScript) görüntülenmesini sağlayan evrensel dosya görüntüleyicisidir. (Emirhan Muhammed Uslu)