Kurulumda Donma

Merhaba pardus 23 gnome kurulumu esnasında donma oluyor bir türlü çözemedim, Linux Mint-Ubuntu gibi Farklı Dağıtımlarda Denedim Sorunsuz Kurdu Ama Pardus da donuyor bilgisi ve çözümü olan varmı ?

not: md5sums Doğrulaması yaptım sorun yok

Pardus Sunucu’yu indirip, Gnome kurun, sürümü komut satırından Pardus 23’e yükseltmeyi deneyebilirsiniz.

1 Beğeni

Uğraşmak istememiştim ama sanıyorum dediğiniz gibi yapacağım, teşekkür ederim

1 Beğeni

debian-installer kurucudan kaldırılmış mı?

Önceden klasik debian kurucu ile de kurmak mümkündü.

Donmalar bende de oluyordu. Grafik arayüzle kurdum. Kuruma başlamadan önce, grafik arayüzle kur seçerseniz donma olmuyor. Ben öyle kuruyorum.

Merhaba, denedim dediğiniz gibi ama yine aynı sonuç donma yaşadım. Sanıyorum UEFI ayarlarımla alakalı ama henüz çözemedim

Keşke hemen çözümü işaretlemeseymişsiniz. Çözüm işaretini geri alabiliyor musunuz?

Pardus Destek Merkezi 'ne hatayı bildirin. Bir çözüm bulunduğunda size haber vereceklerdir diye tahmin ediyorum. Genelde hata bildirimini Destek Merkezi üzerinden yapıyoruz.

Böyle çalışmayacağını bilseydim Debian dağıtımının son sürümünü yükleyin, sonra da Gnome yükleyin ve Pardus 23 'ün paket deposunu eklemeyi deneyin diye tavsiye ederdim. Acaba Debian’da durum nasıl, sonuçta Pardus da Debian tabanlı.

Merhaba, debian da sorun yok denemek için oldu. İlginç şekilde sadece pardus da bu sorunu yaşıyorum. Ortalama bir haftadır pardusu kurmaya çalışıyorum.

Pardus’u canlı açarak değil de başlangıçta çıkan “Grafik Arayüz ile Kur” seçeneğiyle denediniz mi?

merhaba,
Grafik Arayüz ile kur’u denedim fakat en son aşamada kurululumda aynı şekilde donma oluyor mouse bile donuyor

Fatif bey, grafik arayüz ile kuru deneyin, pardus kurucu uygulamasında ben de küçük bir sorun tepspit etmiştim. güncellemeri çekerken sorun oluşuyordu.

merhaba,
denenebilecek her yolu denedim, hatta sunucu sürümünü kurmayı denedim yine olmadı ama ilginç şekilde pardus haricindeki hemen hemen çoğu dağıtım sorunsuz kuruldu çok ilginç bir durum daha önce hiç başıma gelmemişti

Selamün aleyküm,

Fatih Bey Motrix uygulaması ile pardus 23 iso sunu indirip usb belleğe ventoy uygulaması ile yazdırıp deneyebilir misiniz?

Birde daha sonradan görebilecek olan kişiler için çözüm işaretini kaldırabiliyorsanız yanlış yönlendirme gibi bir durum söz konusu olmaması için iyi olur.

İyi çalışmalar.

1 Beğeni

Aleyküm selam , en kısa sürede anlattığınız şekilde deneyip bilgi vereceğim

1 Beğeni

Merhabalar, Sorunu Çözdüm Ama Diğer Dağıtımlar Sorunsuz Kurulup Çalışırken Pardusta Neden Böyle Olduğunu Anlamadım…

Asus Anakartımın UEFI BIOS’unu Güncelledim ve Güncelleme Sonrası UEFI Boot Diye Bir Sekme Geldi.(Güncelleme Öncesi Yoktu.!) O Sekmeden UEFI BOOT Sekemesi Altında Bulunan İki Seçenek Mevcut.

  1. Windows Boot

  2. Other Boot

  3. Seçenek Olan Other Boot’u Seçtim ve Sorunsuz Kuruldu ve Çalıştı.
    Ama Dediğim Gibi Bu İşlemleri Yapmadan Önce Debian-Ubuntu-LinuxMint-Deepin-Arch-OpenSuse-MX Linux-Garuda Linux-Voyager Linux Gibi Bir Çok Dağıtımı Denedim Sorunsuz Çalıştı Bir Tek Pardus da Sorun Yaşamıştım. Onuda BIOS Güncellemesi İle Çözdüm.

Bilginize Arz Olunuz, Benzer Sorunları Yaşayanların BIOS larını Güncellemelerinde Fayda Var.

3 Beğeni

Bu konu son yanıttan 10 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıt girilmesine izin verilmiyor.