Kurulumda GRUB yüklememe

Merhaba.

Eski pc’me Pardus kurmaya çalışıyorum. Kurulum aşamalarını başarıyla yapıyorum ama GRUB kurulumunda hata veriyor ve kurmuyor.Bir çok yöntem denedim. Hatta canlı olarak açıp, başlangıç onardan da denedim ama olmuyor. Konsoldan da denedim ama olmuyor. Halbuki ayı bilgisayara daha önce kurmuştum. Bilgisayarımda başka bir işletim sistemi yok. Lütfen yardım edermisiniz.

1 Beğeni

Sorunu çözdüm. Anlatayım. Ama baştan uyarayım, benim bilgisayarımda başka bir işletim sistemi yok. Sadece Pardus kuruyorum. Şimdi, defalarca denememe rağmen kuramadım. GRUB hatası verdi her seferinde. Bende bir windows usb’si oluşturdum. (Benim bilgisayarda sadece Windows 8 boot aldı. Ne Win7,Win10 ne de WinXp boot almadı. Belki sizin bilgisayarda başka bir versiyon windows boot alabilir) Oluşturduğum usb ile açılış yaptım ve kurulumda harddisk biçimlendirme yaptım sadece. Ama yeniden bölüm oluşturmadım ve formatlamadım. Sadece bütün bölümleri sildim ve kurulumdan çıktım. Ondan sonra Pardus’u canlı olarak başlattım ve canlı bölümünden kurulum yaptım ve oldu. Umarım işinize yarar.

Hangi kurucuyu kullanıyorsunuz?

Debian ile gelen kurucuyu kullanıyorsanız, orada kurulum sırasında GRUB kurulum ayarı var, o kısmı kaçırıyor olabilirsiniz.

1 Beğeni

Pardus 21.4 Eğitim Sürümünü kullanıyorum. Öyle bir ayar göremedim.

1 Beğeni

Bu konu son yanıttan 10 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıt girilmesine izin verilmiyor.