Kurulumda usb hataları (tüm Linux türlerinde)

Öncelikle merhaba… Kısmi olarak Linux kullanmışlığım var ancak giriş seviyesi bir kullanıcı sayılırım. Virtual box tan sorunsuzca kurulum yaptığım tüm İSO kalıpları maalesef usb hatası nedeniyle reel ortamda kurulamıyor. Şu ana kadar kali, Pardus kde ve birkaç Gnome sürüm ile kurulum denemesi yaptım. Genel olarak hatalar benzer içerikte. Bios ayarlarından force bios kapalı ve boot other OS olarak seçili (diğer seçenek Windows boot) geri kalan ayarlar fabrika ayarında. Şu an telefondan giriş yaptığım için resim ve detay konusunda neler yapabilirim bilmiyorum ancak genel olarak Pardus un bad usb cable uyarısı verdiğini ve usb mount etme, numaralandırma, okuma konularında bolca hata mesajı verdiğini söyleyebilirim. Resim eklemeye çalışacağım

1 Beğeni

Bilgisayarınızda takılı olan usb donanımları ve bilgisayarınızın güç kablosunu çıkartıp 5 dakika kapalı bekledikten sonra tekrar başlattığınızda da aynı sorun olacak mı, deneyebilir misiniz?

1 Beğeni

öncelikle yardımlarınız için teşekkürler. sorun 3 gündür mevcut ve geniş bir zaman aralığında denendi. ve evet sorun halen devam ediyor.

belki bir çözüm olur diye USB yi manuel olarak terminalden ekleyip bölüm oluşturup atadım ancak yıne de sonuç vermedi. Kali linux da CD-Rom hatası (usb den kuruyorum) pardus ta ise USB hatası alıyorum. elimde sadece 120GB lik -R Blueray CD ler mevcut. açıkçası onları da format için harcamak istemiyorum. SSD üzerinde Win10 kurulu (MBR sisteminde uefi olmayan şekilde) onunla mı alakalı emin değilim. bu arada yazamamıştım tüm donanımımı da ayrıca yazayım

Anakart= Asus z87 Deluxe “https://www.asus.com/tr/Motherboards/Z87DELUXE/
İşlemci = i5 4670K (64bit)
Ram= 1X 4GB DDR 3 1600mhz kingstone 2x2GB 1600mhz Kingstone HyperX
HDD = Seagate 1TB (linuk kurulacak alan 3 parçaya bölünmüş halde) + 240GB SSD (win10 kurulu alan)

biryerde internet bağlantısı kesilerek linux kurun demiş ama bana çok da işe yarar gelmedi. zira anakartım cross olarak hem Wi-Fi hemde LAN üzerinden internete bağlı. bios üzerinden ikisini de devre dışı bırakmam gerek 2. bilgisayarım server sunucusu olduğundan modemi kapatamam yada devre dışı bırakamam

Windows u sadece genel işlerim için kullanıp tamamen linux a geçmek istiyorum ancak kurulumu gerçekten beni şimdiden korkuttu.

Merhabalar,

Anladığım kadarıyla farklı işletim sistemleri için kurulumları aynı USB bellek üzerinden denediniz. Öncelikle kullanıdığınız USB ile ilgili normal kullanımda herhangi bir bağlantı problemi yaşamışmıydınız, başka bir deyişle USB bellek fiziksel olarak düzgün çalışıyor mu? İmkanınız var ise farklı bir USB bellek ile kurulum deneyebilirsiniz.

Ayrıcabu link üzerinde USB bellek veya DVD kullanmadan windows yüklü bir harddisk üzerinde linux işletim sistemi kurulumu için detaylı bir anlatım mevcut. Fakat bu yöntemin işe yarayıp yaramadığını bilmiyorum.

merhaba… hayır 3 farklı USB ile deneme yaptım. Win10 ve daha önce kullanmış olduğum win7 de aynı usb ile kurulmuştu ve win10 u linux kurulundan sadece birkaç dakika önce kurmuştum. 3 gündür hiçbir yöntemle sonuç alamadım. sanıyorum sorun ya gözümden kaçan bir yerde yada beni fazlasıyla aşıyor

Peki kullandığınız USB bellekler USB 2.0 mı yoksa 3.0 mı, birde kullandığınız USB portları aynı şekilde 2.0 mı 3.0 mı?

error -110 hatası güç bağlantısı ile ilgili bir hataymış, USB 2.0 500 mA’e kadar desteklerken, USB 3.0 900 mA’e kadar destekliyor. Eğer USB 3.0 lık bir port’a USB 2.0 bağlarsanız düşük bir ihtimal bu hataya sebep olabilir.

Bunun haricinde bu linkteki forumda benzer bir sorun ile ilgili şu açıklama yapılmış

USB error -110 means power exceeded, the host could not provide
enough electric power for the pendrive to operate. Because it has not
enough power also the USB stick cannot provide the device descriptor to
the host, as a result it cannot be identified and so on. Maybe your
motherboard it’s overloaded with devices that consume all the available
pwoer.

Kısaca sistemde yeterli güç olmadığı için USB portuna gereken güç sağlanamadığından bu hatanın alındığını söylüyor. Bu örnekteki sistemde yine server olarak kullanılıyormuş. Ana kartınızın güç tüketimi konusunda bir sorunu olup olmadığını veya yeterli gücü sağlayıp sağlayamadığını kontrol etme imkanınız var mı?

http://depo.pardus.org.tr/pub/ISO/alpha/pardus-light-devel-amd64-201703281628.iso bu veya xfce yansımasıyla kurulum yapmayı deneyin windowsdada dd modunda rufus ile yazın biosta secure bios kapalı olsun eminim olumlu sonuç alacaksınız iyi forumlar

1 Beğeni

DD formatını sabah ilk iş deneyeceğim. Anakartımın tweak voltaj değerleri normal, overclock yok ayrıca sistem durumuna göre voltaj ve watt gereksinimini suply almadan önce hesaplanmıştım 550 watt yeterli iken 750watt psu aldım ( reel çıkış 680watt) usb ler 3.0 ve hem 2.0 hemde 3.0 slot larda deneme yaptım. Bu slot lardan 2 tanesi kasa 3 tanesi Anakartımın üzerinde. Eğer DD de sonuç vermez ise bios güncellemesi var mı ona bakıcam. En son 9 ay önce güncellemiştim. Daha önce aynı kasa üzerinde Ubuntu ve suse kullanmış ama verim alamayınca kaldırmıştım. O zamandan bu zamana tek değişen donanım işlemci fanı.

Yanlış yere yazdımsa şimdiden kusuruma bakmayın lütfen.
Pardus 17’yi usbye rufus (dd olarak), usb to usb, unebootin, etcher programlarında yazdırdım. Bs’ye )bilgisayara) kurmak istediğimde aşağıdaki hatayı alıyorum. İki defa da Pardus 17 isosu indirdim.
isolinux.bin missing or corrupt
Yardımcı olabilirseniz memnun olurum.

Farklı bir usb bellekte de aynı sorunu alıyor musunuz?

İki farklı usb bellekte ve iki farklı bs’de denedim sorun devam ediyor. iso’yu usb’ye yazdırdıktan sonra Gparted ile baktığımda usb ayrılmamaış gözüküyor. USB’ye Gparted ile format atmak istediğimde ise “The driver descriptor says the physical block size is 2048 bytes, but Linux says it is 512 bytes.” şeklinde uyarı çıkıyor. Ne yapacağımı şaşırdım doğrusu.

usb belleği rufus programı ile seçeneklerde hiçbir değişiklik yapmadan (programı çalıştırdıktan sonra başlata basarak) biçimlendirip kontrol etme şansınız var mı? (sizin aldığınız hataları veren bir bellekte denendi) Bu çözüm bende işe yarıyor ancak imkan yok derseniz başka bir çözüm arayacağım.

Hocam Flash belleği formatlamak için hp usb disk tool diye bir program var. Windows ortamında bu program ile formatlaya bilirsiniz

Forumdaki bu konuda bahsi geçen mintstick programı ile de formatlama işlemi başarılı bir şekilde gerçekleştirildi. (sizin aldığınız hataları veren bir bellekte denendi)

Hepsini denedim yine aynı sorunlarla karşılaştım. Kasaya çıkma hdd takmıştık ondan olabilir düşüncesiyle onu çıkarttım. Ve şükür kafayı yemeden halloldu. İlgileriniz için çok sağolun.

1 Beğeni