Kurulumdan sonra ilk iş olarak neler yapılmalı?

merhabalar pardusu henüz bu gün kurdum daha öncede hiç lunix işletim sistemi kullanmadım ilk olarak paket güncelleyiciden sürücüleri güncelleyeyim dedim lakin uzun surdü iptal ettim mağazayı keşfettim mağazada gdebi denen şeyi kurdum sonra steamı gördüm onu kuracaktım lakin hata veriyordu sanırım sürücüleri güncellenmesi gerekiyor tekrar başlattım şuan bekliyorum. ilk izlenim olarak şunları söyleyebirim şu windows denen hantal işletime göre gerçekten çok seri ve kullanışlı arayüz geçişleri çok hızlı benim sistemim zayıf olmasına rağmen şuan çok memnunum lakin pek bi bilgim olmadığından hiçbir şey yapamıyorum öğrenebilmem için bana bişeyler tavsiye edermisiniz en azından ilgili konuların linkini felan atarmısınız performans artırıcı şeylerde olabilir zira oyun yüklemeyi düşünüyorum

Öncelikle aşağıdaki belgeleri inceleyebilirsiniz:

https://belge.pardus.org.tr/

1 Beğeni
  1. Sistem guncelleyiciyi acip guncellemeleri yuklemek
  2. Marketten Gdebi yada Debins yüklemek
  3. Varsa ekran karti surucusunu yuklemek
  4. Microsoft yazı fontlarini yüklemek
  5. Kendi sitesinden indirip Steam yüklemek
  6. Bazı Gnome eklentilerini yuklemek

Bunlar benim rutinim.

7 Beğeni

ekran kartı sürücüsünü nerden bulabilirim güncellemeleri yaptım lakin ekran kartı sürücüsü güncelmi bilmiyorum nvida ekran kartı acaba internettenmi indirip kuruyoruz yoksa mağazada baktım bulamadım ayrıca windowsta bilgisayarıma sağ tıklayıp özelliklerine bakabiliyorduk pardusta nereden bakabiliriz?

İlk kez kullanıyorsanız

3 Beğeni

Ekran kartı sürücüsü biraz meşakatli. Performans yeterliyse bir süre Pardus’a alışın sonra ekran kartı yüklersiniz çünkü sistemin açılmaması sorunları olabiliyor. O zamanda birazcık terminal el alışkanlığı gerekli oluyor.

Sistem özellikleri için metro Uygulamalar menüsünden Ayarları seçin. Ordan Ayrıntılara tıklayın.

2 Beğeni

Bu konu son cevaptan 10 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni cevap girilmesine izin verilmiyor.