kurumumuza ilk kurulum

kolay gelsin arkadaslar. uzun süredir ara ara gelip dürten pardus kullansakmı acabaları cumhurbaşkanımızın yerli yazılımlar tercih edelim yönlendirmesi ivme kazanmış olabilir.

forumu biraz gezdim herkesde hemen hemen aynı sorun var. bizde de cok ciddi direnc gosterilecek ne gerek vardı diye. (son 3 yılda ebys ve bulut yazılımlara geçiş sagladık ve cep telefonu kullanmayan müdürlerim var)

simdi ilk durum su. öncelikle tabiki kendi notebook uma kuracağım pardusu. kullandığımız yazılımlar hep html tabanlı olduğu için burada sorun yok. uzak baglantı icinde anydesk kullanıyoruz. forumda bu program icinde birseyler gördüm ama yönlendirmesinde elbette kurulum seceneklerinde pardus u göremedim. bu tip programlarda linux seceneklerinden hangisi pardus ile uyum saglar? bu aynı sekilde kurumumuzda kullandığımız donanımlar icinde kurulum sırasında gerekli bir soru

ikinci olarak yedeklerimi tasınabilir hdd ye alacağım fakat disk yapısı ntfs. bu pardusun görmesi icin engelmi. içinde resimler videolar office dosyaları pdf vesaire var.

bizi yönlendirebilecek arkadaslardan her türlü desteğe acıgız. tesekkürler

1 Beğeni

Hocam işim olduğundan fazla okuyamadım, kusura bakmayın.
Şu sorunuza yanıt vereceğim:

Merak etmeyin; Pardus, NTFS türünüde okuyabilir. Gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz.

Saygıyla

1 Beğeni

Ayrıntılı araştırma yapmadım ama Anydeskin linux versiyonu var olduğunu gördüm. Sorun yaşayacağınızı sanmam. O konuda.

Pardus debian tabanlı bir işletim sistemidir. Debian için olan .dep uzantılı her program pardustada çalışır.

NTFS dosya sistemini Pardus tanımakta o konuda bir sorun yasayacağınızı sanmıyorum. Benimde taşınabilir hardiskim NTFS sorun olmuyor.

Donanım konusundada pardusu yukleyince donanım sürücülerini otomatik tanıyor. Ben laptopuma kurdum ve kullanmaya başladım ek sürücü ve driver kurmama gerek kalmadı otomatik yüklendi.

5 Beğeni

Ömür bey, kurumunuz neresi? Bizde Milli Eğitim ve okullara kurmayı düşünüyoruz.

tatilde vakit buldukca forumu inceliyorum. herkesin kendi ihtiyacına göre eksik,fazla fikirleri var. mümkün olduğunca tanımaya calısıyorum. ama benim bulunma amacım belediye.

gördügüm kadarı ile pardus un ahtapot ve benzeri yan uygulamaları var. bunlar güvenlik ile alakalı gözüküyor. örneğin ben kurumumda herhangi bir donanım kurmadan bu programları kullanarak bir güvenlik duvarı mantığı oluşturabilirmiyim?

ayrıca bir cok belediye nin pardusa geçtiğini okudum ama onları göremiyorum. oradaki tecrubeleri paylasacak arkadaslarımız varmı? masaüstü kullanıcılar da bir değişiklik yok. web arayüzü ile program kullanımı, yazıcı tarayıcı, arada facebook haber sitesi. asıl destek almak istediğim kurulumu desteği veren arkadaslar.

1 Beğeni

bartın ili ulus belediyesi

Sayın Ömür EKMEKCİ çok çok güzel söylemiş.

Bu kadar belediye Pardus’a geçti. Orada çalışan Bilgi İşlem departmanındaki arkadaşlar buradalar mı acaba.
Deneyimlerini paylaşırlarsa çok iyi olur.
Onları buraya yönlendirecek çalışmalar yapmalıyız.

1 Beğeni

Bu konu son cevaptan 30 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni cevap girilmesine izin verilmiyor.