Kütüphane Yönetim Uygulaması

Hobi amaçlı ufak tefek uygulamalar geliştiriyorum. Özellikle Linux için yapılmış kütüphane programları neredeyse hiç yok ve bu yüzden okullarımızda Windows kullanılıyor. Bu alandaki eksiği az da olsa basit bir programla kapatmak için bir başlangıç yapmış olmayı hedefliyorum. Uygulamayı kısa süreli de olsa test ettim. Kendi okulumda da kullanıp daha detaylı test etme imkanım olacak inşallah. Denemek isteyen arkadaşlar kurup test edebilir. Önerilere her zaman açığımdır. Uygulamanın ekran görüntülerini bir pdf dosyasında topladım. Sanırım burada yazımıza dosya ekleyemiyoruz. Test etmek isteyenler için google drive linkini bırakıyorum.

7 Beğeni

Uygulama yüklendi, pardus menüde Ofis altında görünüyor. Fakat açılmıyor. Deneyemedim.
Pardus 23.1 XFCE kullanıyorum

Sinan Bey, aşağıdaki kodu konsol üzerinden çalıştırıp tekrar dener misiniz?

sudo apt install libxcb-cursor0
1 Beğeni

Okula gidince deneyecem inşallah

Merhabalar, uygulama sorunsuz açıldı.
Önemli bir eksikliği kapattığınızı düşünüyorum. 2 yıl önce aynı eksikliği kapatmak için ben de Java swing ile kütüphane uygulaması geliştirmeye başlamıştım. Y. Lisans başlayınca bıraktım yarıda kaldı, sizin yaptığınız çok daha güzel görünüyor zaten. PyQt6 arayüzü çok modern Java’ya göre. İç açıcı görünüşü var, kullandığınız renkler ve tasarım gerçekten hoş. Sadece estetik olarak gözüme takılan, daha iyi olabilir dediğim kısım ana sayfada kitap ara kısmında Tüm Alanlar yazan açılır kutu var. O kutudaki seçeneklerin rengi belirgin değil, soluk kalmış. O kısmı değişmelisin bence, sen bilirsin.
Bir de soldaki menülerin üzerine mouse geldiğinde hemen altında minik bir açıklama balonu çıkarsa güzel olacaktır diye düşünüyorum.
Eline sağlık…

2 Beğeni

Güzel bir düşünce hocam elinize sağlık.

Selamün Aleyküm
Emeğinize sağlık.
Açık kaynak kodlu mu? Kodlarına erişme imkanı var mı?
Deb paketi içindekiler derlenmiş halde de…

1 Beğeni

Şu an değil. Yakın zamanda Gitlab’a yükleyeceğim inşallah.

2 Beğeni

Elinize sağlık madem pardus için uygulama geliştiriyorsunuz o halde size ihtiyaç duyulanlar listesi sunayım
EK DERS DAĞITIM PROGRAMI
EK DERS HESAPLAMA BORDROSU
PERSONEL TERFİ TAKİP PROGRAMI
İZİN VE RAPOR TAKİP PROGRAMI
MAAŞ HESAPLAMA PROGRAMI
ÇEŞİTLİ ÖDEMELER BORDROSU PROGRAMI
YURT İÇİ SÜREKLİ VE GEÇİCİ GÖREV YOLLUĞU EMEKLİLİK YOLLUK TAZİMANTI BORDROSU en çok kullandığımız programlar

1 Beğeni

Selamunaleyküm
Hocam elinize sağlık gerçekten çok güzel kapsamlı bir yazılım olmuş. Okullarda rahatlıkla kullanılabilir gibi gözüküyor.

1 Beğeni

Pardus 23.1 versiyonu kullanıyorum uygulama sorunsuz çalışıyor.beğendim.Elinize sağlık…Tek sıkıntı gözlemlediğim Libreoffice uygulaması ile çakışıyor bir şeyler herhalde ofis altında bulunan Libreoffice kısayollarının tamamı kayboldu.Bende /opt dizini olmadığı için sorun oluştu Libreoffice uygulamasını tekrar yükleyince /opt dizinine kurulum yapııldı sorun düzeldi.bilginize…

1 Beğeni

Uygulamayla ilgili sanırım bazı cihazlarda bağımlılıklardan kaynaklı başlatma hatası mevcut. ‘.deb’ dosyasında küçük bir değişiklik yaptım. Uygulamada başlatma hatası alanlar konsol üzerinden aşağıdaki girdiyi yürütmeleri gerekiyor.

sudo apt install libxcb-cursor0

Uygulamanın yeni GDrive bağlantısı

https://drive.google.com/file/d/1k44-JlJbsODbkP4-CkyaPP9SlGs4wnsX/view?usp=sharing
1 Beğeni

Hocam uygulamanızı yükledim ve test ettim gayet güzel çalışıyor. Grafik arayüzü, ikonlar, menüler her şey çok güzel olmuş Emeğinize yüreğinize sağlık naçizane programın dahada gelişmesi için bir tavsiyem olacak.

      Otomatik oluşturulan kitap id numaraları için programda karekod etiketi basım menüsü olabilir bu sayede çıktısı alınan etiket kitaba yapıştırılır. Kitap ödünç verme ve geri alma işlemleri barkod okuyucu kullanılarak daha hızlı gerçekleştirilebilir.  Açık kaynağa verdiğiniz destek için teşekkür ederim iyi çalışmalar

4 Beğeni

evet kare kod oluşturma varmış kare kod okuyucu ile kullanılabiliyorsa bana göre eksiksiz bir program çok iyi

1 Beğeni

Sanırım bahsettiğiniz karekod yazdırma özelliği mevcut fakat ‘.pdf’ dosyasına eklemeyi unutmuşum. O yüzden görmemiş olabilirsiniz.


Karekodlar ‘.pdf’ dosyası olarak dışarıya aktarılır. (A4 kağıdı boyutunda)
Örnek çıktı:
karekod listesi.pdf (313.9 KB)

5 Beğeni

Pardus uygulama mağazasına eklenecek mükemmel bir program olmuş.

2 Beğeni

Bu konu son yanıttan 30 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıtlara artık izin verilmiyor.