Daha önce de konular açılmış bununla ilgili ama onlarda da bir çözüm görmedim. Kyocera FS-3040MFP+ yazıcı çalışıyor ama tarayıcı olarak hiç görmüyor. Tarama nasıl yapacağım?
Yazıcı Kyocera Panel’de de görünmüyor.
Bir de, bu yazıcının IP adresini nasıl degiştirebilirim acaba?
Hocam şu anda aynı makinayı ben de sadece yazıcı olarak kullanabiliyorum. Ne yaptıysam tarayıcı olarak kullanamadım. Flash diskime tarayıp o şekilde kullanıyorum şimdilik.
IP değiştirme meselesine gelince;
En solda Sistem Menüsü Sayaç butonuna bas.
Navigasyon butonları yardımıyla Sistem menüsüne gel
Kullanıcı Adı: Admin, Şifre: Admin
Giriş yaptıktan sonra Ağ Ayarları
Ardından TCP/IP Ayarı
Ardından IPv4 Ayarı
Ardından IP Adresi
Buradan değiştireceksiniz. Bunu yaparken kendi ağınızın ip blok yapısını mutlaka bilgisayar üzerinden inceleyin. Aynı yerde Alt Ağ Maskesi kısmını da ayarlamanız gerekiyor. Sonra kaydedip makineyi tekrar başlatın.
Pardus üzerinden paylaşıma açtığınız bir klasöre, makine üzerinden tarama yapıp göndermeyi deneyebilirsiniz. Benim odada port olmadığı için bunu deneyemiyorum.
En üstteki driver ile en üsttekini ve en alttaki PPD olanı kurmuştum. Siz dedikten sonra ortadakini de kurdum. Hata verdi, sudo apt --fix-broken install komutunu çalıştırdı. Sonrası durum bu şekilde.
1- Kyodialog paketinde hani sürüme indirirseniz indirin, hepsi 16,7 MB. Yani aynı paket. (Bu arada bunu kurunca paket tekrar kuruldu.)
2- Bir üst yorumdaki resimde ortadaki dosya 5.0 sürümü. Daha eski sürüm yani. Kurduğumda sıkıntı çıkaran buydu.
3- Farklı yazıcıların kurulumu PPD dosyalarıyla oluyor. Yani Yazıcı ekle deyip PPD dosyasını seçince yazıcı aktif oluyor.
4- Şifreli kullanım için panel şart. Yani ilk maddedeki paket. Sadece PPD yetmiyor.
Bilgisayarımda son durum.
1- PPD ile hem Kyocera FS-3040MFP+ kurulu hem de Kyocera FS-6530MFP kurulu.
2- 3040 olanı yazıcı olarak kullanıyorum ama tarayıcı olarak görmüyor bilgisayar. Anladığım kadarıyla da kimsede görmüyor.
3- 6530 sürümü kurulu ama şifreli olduğundan panelden şifre tanımlamam lazım ama panelde yazıcılar görünmüyor resimdeki gibi. Onu görmesi lazım. Bunu nasıl yapabilirim?