Kyocera FS-6530MFP Kullanıcı Tanımlama

Yazıcıyı ağ üzerinden kurdum. Yazdırmak için gönderdiğimde, şifre girmediğim için belge yazıcıda görünüyor ama yanlış şifre diye iptal ediyor.
Her öğretmen için şifre tanımlı olduğundan, kullanıcı tanımlama yapmam gerekiyor. Nasıl yapabilirim? Forumda baktım ama ya bulamadım ya da anlayamadım yazanları.
Pardus’a yeni geçtim, acemiyim. Yardımcı olursanız sevinirim.
Şimdiden kusura bakmayın, alışana kadar biraz başınızı ağrıtacağız.

2 Beğeni

Selamün Aleyküm
Estağfirullah, her zaman çekinmeden sorabilirsiniz.:blush:

Ağ yazıcısı olarak mı kullanıyorsunuz?
Bağlantılar tam olarak nasıl?
Mevcuttaki mimariyi bilmeden yanlış yönlendirmiş oluruz.

1 Beğeni

Aleykümselam. Okulda fatih projesi var. Odamdaki ağa bağlı bilgisayar üzerinden başka odadaki ağa bağlı yazıcıya gönderiyorum. Bağlantılar tam olarak nasıl derken sormak istediğinizi anlayamadım.

Ağdan yazdırmak için bilgisayara yazıcı eklemesi yapıldı mı?
Eğertanımlanıp şifre verilmişse. Yazıcının arayüzünden kullanıcı tanımlaması yapılabilir.

1 Beğeni

daha öncede grupta konusu açıldı, inşaallah bir çözümü bulunur. bahsettiğiniz gibi bizim okuldaki 6530 da da her kullanıcı için bir şifre vardı bir türlü çıktı alamamdık. ben yazıcıyı direk kurmuştum. hatta bu yazıcının linux driver ıda var. sıkıntı yazıcıya belge gönderildiğinde kullanıcının şifresini gireceği bir bölüm gelmiyor. yazıcıda yazma işlemi yapılıyor görülüyor ama çıktı alınamıyor.
vardır bir çözümü ama.
windowsta yazdırdığımızda iş hesaplama adlı bir bölüm var oraya kullancı adı ve şifreler kayıt edilerek çıktı alınabiliyor

1 Beğeni

Yazıcı kuruldu hocam onda sıkıntı yok. Yazıcıyla bilgisayar birbirini görüyor, onda da sıkıntı yok. Yazıcı üzerinden kullanıcıların şifreleri de var. Onda da sıkıntı yok. Windows’ta iken alıyorduk zaten.

Sıkıntı Pardus’ta yazdır dedikten sonra şifre girmem gereken ekran gelmiyor. Doğrudan yazıcıya gönderiyor. Yazıcı da şifre girilmeye ayarlı olduğundan bunu yanlış şifre girilmiş olarak algılayıp iptal ediyor. Yazıcının verdiği tepkiyi altta resimde gösterdim.

Bana biraz müsade verirseniz bir bakayım kendi sistemimden. size en kısa sürede dönüş yapmak isterim.

2 Beğeni

Çok memnun oluruz. Teşekkür ederiz.

Biraz araştırdım ancak tam bir netice alamadım. kusura bakmayın.

1 Beğeni

Hocam internet sitesinden sürücüsünü indirmeyi deneyebilirsiniz.

Hocam yazıcı kurulu. Sürücü de kurulu. Sürücüden kurduk. Bilgisayar ve yazıcı birbirini gönderiyor. Sıkıntı daha önce de açıkladığım gibi tam olarak bu:

Yukarıdaki videoda windows için dediğim mesele tam olarak anlatılıyor. Biz bu videodaki 1.10’a kadar olan kısmı yaptık. Windows’tayken tamamı vardı açıkçası ama 1.10’dan sonrasını pardusta yapamadığımız için yazdıramıyoruz. Belki videodan görürseniz daha net anlaşılır durum.

1 Beğeni

Sürücüyü nasıl yüklediniz?

Sitesinden yükledik. Bu arada Şenol hocamla görüştük. Bunun sonucunda bir yol aldık. Şu anda şifreli olarak çıktı alabiliyorum. Ama bir sıkıntı var. Yazdır dediğim zaman şifre girme ekranı gelmiyor. Ayarlardan şifreyi seçip girmeniz gerekiyor. Bunu çözmeye çalışıyoruz. Sonuçları buradan paylaşırım inşallah.

Sitesinden indirip sürücüsünü kurduktan sonra, paneli açıp aşağıdaki resimde görünen bölüme şifreyi yazdığınızda şifreyi tanıyor. Hatta oraya birden fazla şifre de yazabiliyorsunuz ama her seferinde bu kısma girip şifreyi seçmeniz gerekiyor. Şimdilik bu kadarını başardık ama diğer kısım için denemeler devam ediyor. Eğer çözersek onu da atarım buraya. Ya da Şenol hocanın dediği gibi her öğretmene ayrı kullanıcı oturumu tanımlayıp, her birine tek tek profilden tanımlı olarak kendi şifresini yapacağız. Bunu da denemedim böyle oluyor mu diye.

2

1 Beğeni

Ağ üzerinden doğrudan bilgisayara tarama yapabiliyoruz. Hatta cihazdan gönderebiliyoruz. Aynı şekilde bilgisayar üzerinden de tarama yapabiliyoruz. Bununla ilgili aşağıdaki konuları da bu başlık altına not etmiş olayım. Burada bir arada bulunsunlar.

Ağ üzerinden cihazdan bilgisayara tarama göndermek için:

Bilgisayardan tarama yapmak için:

1 Beğeni

Bu konu son cevaptan 30 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni cevap girilmesine izin verilmiyor.