Kyocera FS3040MFP+ Çok fonksiyonlu yazıcıyı lokal olarak kullanmak

Arkadaşlar hepinize hayırlı günler.
Fatih projesi kapsamında okullara dağıtılan Kyocera FS3040MFP+ Çok fonksiyonlu yazıcının  lokal kullanımında tarama fonksiyonunun Pardus üzerinde kullanımı hakkında bilgi vereceğim.
Okulumuz İdaresinde kullandığımız bu yazıcının driverlerini yüklediğimizde tarama işlemi yapamıyorduk formu araştırdığımda çözüm olarak ya ağ üzerinde yada usb yuvasına flaş takarak kullanılması gerektiği bilgisi var. bu iki işlemde bizim için etkili bir çözüm olmadığı ve idari bilgisayarda windows kullanmak istemediğim için biraz araştırma birazda deneme yanılma sonucu aşağıdaki çözüme ulaştım size de faydalı olursam bana yeterlidir.
  1. adım

– kyodialog_5.0-0_amd64.deb paketini yükleyelim (kyodialog_8.0-0_amd64.deb uygulaması sebepsiz yere hata veriyor)
–kyodialog_5.0-0_amd64.deb paketi yüklenirken python-reportlab uygulamasını kurmanız istenecektir paket deposunda mevcut olmadığı için o uygulamayı da klarsörün içerisine koyacağım

  1. adım

image

uygulamayı ilk calıştırdığınızda yazıcınızı görmeyebilir bilgisayarı kapatıp açarsanız görecektik.

  1. adım (tarayıcı)

bu kısım en önemlisi. simple-scan uygulamasını calıştırdığınızda yine tarayıcınızın calışmadığını görürsünüz. Repoda bulunan sane uygulamasını yüklemeyip linkte gönderdiğim kyocera-sane_2.0.0326_amd64.deb uygulamsını yükleyeceğiz arkadaşlar bu uygulama FS3040MPF+ ın uygulaması değil ama başlarken yavaş olmasına karşın gayet güzel calışıyor.
uygulamayı kuralım ve simpe-scan proğramını çalıştıralım ve süpriz artık yazıcımız çalışıyor (görmezse bi kapatın açın :smile: )
image
image

güle güle kullanın.
indirme linki

3 Beğeni

Bu güzel bir haber. Bunu “meb” diye bir kısım açılırsa oraya alınması baya önemli.

1 Beğeni

Daha önce konu bile açtım ama yönetim bir cevap vermedi olumlu ya da olumsuz. Böylece tekrar hatırlatmış olalım.

Aynısı ağ ile bağlı 6530 için de geçerli mi acaba? Çünkü yazıcı ağ ile bağlı ama tarayıcı çalışmıyor kurulu tarayıcı programlarıyla.

Evimde kullandığım Kyocera ECOSYS M2135dn model yazıcı için açıklamalardaki uygulamaları yükledim ve pardus üzerinden tarayıcıyı direkt kullanabildim. Eskiden yazıcı üstündeki gönder butonu ile taranan evrakı bilgisayara gönderiyordum şimdi bilgisayardan da tarayabiliyorum. Bilgisayarım yazıcıya kablosuz ağ üzerinden bağlı sorunsuz çalıştı. Bundan sonraki aşama ise bu yazıcılardaki kullanıcı şifresi ile evrak gönderme olayının çözülmesi olur başka sıkıntı yok. Teşekkür ederim Mustafa bey çok güzel ve faydalı bir paylaşım oldu.

1 Beğeni

Büyük ihtimalle çalışacaktır Hocam elimde 6530 olmadığı için deneme şansım olmadı

Peki farklı bir soru sorayım. Bizim yazıcı başka odada. Windows kurulu iken biz yazıcının yanına gidiyorduk. Tanımlamasını daha önceden yaptığımız için, evrakları koyup adres defteri üzerinden taratma yapıp evrakları doğrudan bilgisayara gönderiyorduk.

Sizin yukarıdaki yöntemde tarama bilgisayardan yapılıyor, ama bazen evrakların başında durmak gerekiyor ve yazıcı diğer odada olduğu için oradan göndermek gerekiyor. Bunu biliyor musunuz? Denediniz mi hiç?

Pardusta aynı şekilde yazıcının adres defterinde seçim yapılarak pardusa gönderim oluyor. Bunun için Windows ta ne yaptıysaniz aynısıni yapıyorsunuz. Forumda detaylı anlatımı var. Ben kullanıyorum bu özelliği

Bu konu son cevaptan 30 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni cevap girilmesine izin verilmiyor.