Laboratuvar için Pardus kurulumu

Merhaba. Öncelikle iyi bayramlar. BT laboratuvarları için Pardus 23 xfce kurdum ancak takıldığım birkaç şey var.
Kurulum sonrası laboratuvarda öğrenci ayarları kalmasın diye bir şablon kullanıcı oluşturdum, /home/ogrenci klasörü içeriğini olduğu gibi /etc/skel içine kopyaladım. Bir script ile başlangıçta varolan kullanıcıyı silip yeni kullanıcı açıyor ve kullanıcı istediğim ayarlarda (tarayıcı ayarları, vs code ayarları, masaüstü, kullanıcı temelli tüm ayarlar) aynen geliyor. Ancak
1 yeni kullanıcı oluştuğu için her açılışta ilk ayarlar ekranı çıkıyor. Bunu nasıl iptal edebilirim?
2 yeni kullanıcıya şifre vermedim. Öğrenci kullanıcısını sudoers listesinden çıkarttım, hatta sudo uygulamasını kaldırdım.
/etc/lightdm/lightdm.conf içinde
autologin-user=ogrenci
yaptım ama yine de autologin olmuyor.

Çözüm önerisi olan var mı?

Merhaba

Bu konu ile ilgili pardus ekibine direkt destek talebi açarsanız çok daha sağlıklı olur. Bahsettiğiniz özelliğin Pardus’a kalıcı olarak eklenmesi herkes için daha faydalı olacaktır.

Forum arama kutusuna “deep freez” (tırnaksız) yazarak aratma yapınız, listelenen çözümleri deneyebilirsiniz.

Sorun tam olarak deep freez kısmıyla ilgili değil, zaten deep freez ile ilgili kısmı zaten çözmüştüm. Sistede verilen çözümler tüm sistemi donduruyor, ki sadece kullanıcı dosyalarını dondurmak bizim için daha etkili bir çözüm sundu, güncelleme vs yaparken deep freez aç - kapa derdimiz yok. Ayrıca öğrenciler veritabanı dersi görüyor. Öğrenciye verdiğimiz db hesabında içeriği istediğimiz zaman silebiliyoruz, diğer zamanlarda öğrenci aynı veritabanında içerik silinmeden kullanabiliyor.
Aslında sadece 2 sorun kaldı: Şifresiz giriş ve ilk kullanım ayar ekranı. Bu sorunları çözersem kullandığım windows laboratuvarından çok daha pratik bir laboratuvar olacak benim için.

Parolasız giriş için mousepad /etc/lightdm/lightdm.conf dosyasında ki [Seat] başlığında düzeltme yaptınız değil mi?
Ek olarak /etc/sudoers dosyasında ogrenci ALL=NOPASSWD:ALL parametrelerini ekleyerek denediniz mi?

Merhaba. Lightdm.conf dosyasını değiştirdim ama kullanıcı öğrenci olduğu için sudoers grubundan çıkarttım. Başka bir yolu yok mu?

Pardus lightdm ayarlarından lightdm sekmesindeki otomatik girişi onaylayın ve altındaki kutucuğa ogrenci (kullanıcı adı) yazın.

dipnot: aynı anda birden çok öğrenci için otomatik giriş ayarlayamazsınız.

deepfreeze için şunu kullanabilirsiniz.

Arkadaşlar son durumu söyleyeyim. Deep-freeze için yaptığım sistem işe yaradı, kullanmaya başladık. Sadece kullanıcının ayarları donduruluyor ki bu bize yetti. Journal dosyaları çok yer kaplıyordu, oba kısıtlama getirdim, orada da sorun çözüldü. Autologin olmuyor, ama her seferinde basit bir şifre ile giriliyor, bunu çözemedik.