Laptop Uykudan Uyanmıyor

Laptop’ta askıya al dediğimde de, beklemeye al dediğimde de bilgisayar tam bir uyku haline geçmiyor. Sonra da ne yaparsam yapayım açılmıyor. Açma tuşuna basılı tutarak kapatıp yeniden açıyorum.

1- Neden böyle bir hata alıyorum?
2- Windowstaki gibi bir uykuya alma pardusta yok mu? varsa nasıl yapılıyor? fn+f2 uyku tuşu. Kubuntu kuruluyken de çalışıyordu ama Pardusta çalışmıyor.

İlginçtir, bugün de Beklemeye Al (Uyku) dediğimde oturumu kapatıp kullanıcı giriş sayfasına attı. Askıya al dediğimde yine kilitledi, kaldı öyle. Hiçbir tuşla ya da fare ile uyanmadı. Açma tuşuna basılı tutarak tamamen kapattım.

O tuşlar ne işe yarıyor? Bilgisayar uykuya nasıl alınıyor?

Güç ayarlarından ayarladım bazı şeyleri, bazı yerlerden uykuya al dediğimde ekran kilitle yaptığını, bazı yerlerden de ekranı kararttığını ama uykuya almadığını, sonra da uyanmadığını gördüm. Bilgisayarı kapatıp yeniden açmam gerekiyor öyle olunca.

Bunun sebebi, nvidia ekran kartının kurulmamış olması olabilir mi? Ekran kartı olmadığından uykuya geçmiyor olabilir mi? İnternette okuduklarımdan öyle anladım da… Öyle ise çözüm nasıl olacak? Ben sık sık kullanıyordum uyku modunu.

Nvidia ekran kartı driver kuracağım. Ama kurarken siyah ekranda takılırsa, kurduğum driver’ı tekrar silerek eski haline getirebilir miyim? Ya da o durumda ne yapabilirim?

Evet, geldi siyah ekranda takıldı. Lptopu açamıyorum.

Siyah ekranda Ctrl + Alt + F2 ile terminale bağlanıp sildim driverları.

Çok şükür silebildim. Şimdilik uzak dursun ekran kartı sürücüsü…

Bu konu son cevaptan 10 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni cevap girilmesine izin verilmiyor.